WRC-stjärna i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Till helgen avgörs deltävling fem och sex i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen i Norge. Gästförare är en av motorsportens storstjärnor, Andreas Mikkelsen från World Rally Championship.

Efter två intensiva tävlingshelger på Ring Knutstorp i Sverige och Alastaro Circuit i Finland beger sig Porsche Carrera Cup Scandinavia till Norge och Rudskogen Motorsenter den 3-4 juni. Där avgörs deltävlingarna fem och sex i den populära entypsserien som körs med Porsche 911 GT3 Cup.

Vid säsongspremiären i början av juni genomförde den svenska racingstjärnan Felix Rosenqvist ett bejublat inhopp som gästförare i serien. Trots utmanande väderförhållanden och stenhårt motstånd från då serieledande Philip Morin och Jocke Mangs lyckades Rosenqvist ta segrar i bägge deltävlingarna. Publiken på plats fick njuta av intensiva dueller med racing av högsta klass.

Kommande helg fortsätter den framgångsrika satsningen på högprofilerade gästförare i Carrera Cup. Bakom spakarna på bilen med startnummer 911 sitter den här gången norske WRC-föraren Andreas Mikkelsen.

– Det här är stort, säger Raine Wermelin direktör på Porsche Sverige. Vi är stolta över att kunna presentera ett så meriterat namn. Andreas är en av motorsportens mest intressanta förare, som har slagits om segrar och VM-titlar i WRC de senaste åren. Att han kommer till start i vår bil på Rudskogen är verkligen ett toppbetyg för Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det blir en spännande krydda för publiken och en härlig utmaning för de ordinarie förarna i mästerskapet.

Andreas Mikkelsen har 81 VM-rallyn bakom sig med 20 pallplatser och tre segrar. Han säkrade tredjeplatsen i fjolårets rally-VM efter segrar både i Polen och i Australien.

– Det känns fantastiskt kul att bli tillfrågad av Porsche om att få köra en av deras fabriksbyggda 911-racers i ett mästerskap med många riktigt snabba förare, säger Mikkelsen.

Förutom Carrera Cup är Mikkelsen även högaktuell inför sin comeback i WRC. Tillsammans med Citroëns VM-stall startar han i Rally Italia Sardegna redan helgen efter tävlingarna med Porsche.

– Jag ser fram mot två utmanande race i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen. Det blir en perfekt uppvärmning före det tuffa VM-rallyt på Sardinien, säger Mikkelsen inför sin Carrera Cup-debut.

Även den unge förartalangen Dennis Olsen kommer till start på Rudskogen i en 911 GT3 Cup.

– Det blir faktiskt första gången jag tävlar med bil i Norge. Jag har bara kört gokart på hemmaplan tidigare, berättar 21-årige Olsen som ingår i Porsche Motorsports juniorprogram. Till vardags tävlar han med stor framgång både i det tyska Carrera Cup-mästerskapet och i den internationella F1-supportklassen Porsche Mobil1 Supercup, där han för närvarande ligger på en imponerande andra plats.

Porsche Sverige kommer att fortsätta satsningen på namnkunniga gästförare under säsongen 2017. Vilka andra förare som är aktuella presenteras löpande inför de kommande tävlingarna.

– Vi pratar med flera förare som har internationella meriter på sitt CV. Vi vill bjuda publiken på racingupplevelser i toppklass med kända motorsportnamn i gästbilen. Proffs som kan ge våra snabba titelkombatanter i det ordinarie startfältet rejält tuggmotstånd, avslutar Raine Wermelin.

Porsche Carrera Cup Scandinavia leds efter deltävlingarna i Alastaro av Philip Morin på 73 poäng före Robin Hansson (70 poäng) och Jocke Mangs (62 poäng) på tredje plats.

Poängställning i mästerskapet efter fyra deltävlingar.

Placering Förare Team Total
01 Philip Morin Cirkus Karlsson Racing 73
02 Robin Hansson Fragus Motorsport 70
03 Jocke Mangs Team bennys 62
04 Lukas Sundahl Sundahl Racing 60
05 Oscar Palm Team CBC 55
06 Pontus Fredricsson Fragus Motorsport 46
07 Lars-Bertil Rantzow Mtech Competition 38
08 Anton Marklund Team bennys 32
09 Thomas Karlsson Mtech Competition 25
10 Magnus Öhman Mtech Competition 24
11 Anssi-Jukka Kasi PWR Racing Customer Team 17
12 Mats Karlsson Cirkus Karlsson Racing 13
13 Ingvar Mattsson Mattsson Motorsport 7
14 Peter Eriksson Team CBC 0

PORSCHE CARRERA CUP SCANDINAVIA 2017

Porsche Carrera Cup Scandinavia avgörs genom 14 race under 7 tävlingshelger.

Race 1-2:
Ring Knutstorp 5-6 maj

Race 3-4:
Alastaro (Finland) 19-20 maj

Race 5-6:
Rudskogen (Norge) 3-4 juni

Race 7-8:
Västkustloppet Falkenberg 8-9 juli

Race 9-10:
Kanonloppet Karlskoga 12-13 augusti

Race 11-12:
Anderstorp 2-3 september

Race 13-14:
Mantorp Park 15-16 september

 

För ytterligare information kontakta Raine Wermelin, 08-55386500, eller raine.wermelin@porsche.se

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Cayenne, Macan och Panamera. År 2016 registrerades 1 335 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.