Världspremiär för övningskörning med Porsche

Porsche Sverige lanserar nu ett helt nytt koncept – Porsche Junior Driving School. Porsche Junior Driving School riktar sig till övningsförare med giltigt körkortstillstånd och handledare med handledartillstånd som på detta vis erbjuds möjlighet att under cirka en timme på inhägnat område få körutbildning av utbildade instruktörer från Porsche. Bilarna som används under utbildningspassen är Porsche 911 och Porsche Panamera utrustade med dubbelkommando.

Övningar som ingår är bland annat:

  • Broms med undanmanöver samt rakbromsning/distansbromsning för att få uppleva Porsches högpresterande bromsar samt lära sig utnyttja dessa optimalt.
  • Körning i slalombana för att få uppleva bilarnas hanterbarhet samt vikten av att fokusera på rätt saker vid dynamisk körning.

Fredrik Derkum, ansvarig för Porsche Junior Driving School på Porsche Sverige, kommenterar:
- Det här hoppas vi ska bli ett kul och lättsamt sätt att få en första kontakt med Porsche redan i unga år. Och för en del är det nog ett tillfälle att uppfylla en dröm att få provköra en sportbil, redan innan man har körkortet i sin hand.

Porsche Junior Driving School besöker samtliga Porsche Center i Sverige under slutet av maj och början av juni och totalt kommer ca 150 övningsförare att delta.

 

För ytterligare information kontakta ditt Porsche Center alternativt Fredrik Derkum på Porsche Sverige, 08-55386500 eller fredrik.derkum@porsche.se

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, Boxster, Cayman, Cayenne, Macan och Panamera. År 2014 registrerades 819 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Linköping, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.