Internationellt stjärnskott till Porsche Carrera Cup Scandinavia

Internationellt stjärnskott till Porsche Carrera Cup Scandinavia

I helgen avgörs motorsportklassikern Västkustloppet i Falkenberg. Carrera Cup går in i en avgörande fas och Porsche Sverige nominerar ännu en högintressant gästförare.

7-9 juli befinner sig hela den svenska racingeliten i Halland för en stor svensk motorsportklassiker. Västkustloppet har körts sedan 1950-talet och från 1967 avgörs tävlingarna på supersnabba Falkenbergs Motorbana.

För förare och team i Porsche Carrera Cup Scandinavia blir det race sju och åtta av årets 14 deltävlingar. Halvtid i vad som håller på att utvecklas till en av de tätaste säsongerna i seriens historia. Endast nio poäng skiljer de tre främsta förarna.

– Det har varit hård och intensiv racing hela säsongen, säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige.

– Det är otroligt jämnt i toppen och omöjligt att förutse vem som kommer att vinna. Precis som det ska vara, fortsätter Wermelin.

Philip Morin som även kör i den internationella upplagan Porsche Mobil1 Supercup leder mästerskapet på 103 poäng före Jocke Mangs (96 poäng). Trea är Lukas Sundahl (94 poäng).

Satsningen på att bjuda in internationellt meriterade gästförare till Porsche Carrera Cup Scandinavia fortsätter. Hittills under 2017 har vi fått se en av världens snabbaste formelbilsförare, Felix Rosenqvist, som dominerade premiärhelgen på Ring Knutstorp. I de två senaste deltävlingarna på norska Rudskogen Motorsenter kom rallystjärnan Andreas Mikkelsen till start. En av världens högst rankade WRC-förare.

Kommande helg är det dags för ett nytt spännande namn att ta plats i Porsche Sveriges gästbil med startnummer 911. 21-årige Victor Bouveng är ett nytt stjärnskott inom internationell GT-racing. Till vardags kör han i International GT Open. Ett av de snabbaste och mest mångfacetterade sportvagnsmästerskapen som avgörs på sju legendariska Formel 1-banor runt om i Europa.

– Det här ska bli superkul! En fantastisk utmaning att få köra Porsche Carrera Cup Scandinavia och extra spännande eftersom det är mitt första bilrace i Sverige. Jag kommer att satsa hårt och njuta av helgen, säger Bouveng.

Uppsala-föraren kommer till Västkustloppet i toppform. De senaste tävlingshelgerna på Paul Ricard i Frankrike och Hungaroring i Ungern har han tagit två fina segrar. Framgångarna gör honom till en het kandidat för vinst även på Falkenberg denna helg.

– Det är många snabba förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia så jag går in ödmjukt i helgen. Självklart siktar jag på att slåss längst fram! Vad som helst kan hända, avslutar Bouveng.

PORSCHE CARRERA CUP SCANDINAVIA 2017

Poängställning. Topp fem i mästerskapet efter sex deltävlingar.

Placering Förare Total
01 Philip Morin 103
02 Jocke Mangs 96
03 Lukas Sundahl 94
04 Oscar Palm 87
05 Robin Hansson 70


Porsche Carrera Cup Scandinavia avgörs genom 14 race under 7 tävlingshelger.

Race 1-2:
Ring Knutstorp 5-6 maj

Race 3-4:
Alastaro (Finland) 19-20 maj

Race 5-6:
Rudskogen (Norge) 3-4 juni

Race 7-8:
Västkustloppet Falkenberg 8-9 juli

Race 9-10:
Kanonloppet Karlskoga 12-13 augusti

Race 11-12:
Anderstorp 2-3 september

Race 13-14:
Mantorp Park 15-16 september

Fakta

Porsche Carrera Cup Scandinavia etablerades 2004.

Porsche Carrera Cup Scandinavia består av 14 deltävlingar som körs under 7 helger i Sverige, Finland och Norge i samarbete med STCC.

2016 bevakades PCCS av 70 ackrediterade journalister på plats och sågs av 45 000 betalande åskådare. Sammanlagt 30 live-timmar tv producerades av SVT.

Tävlingsbil: Porsche 911 GT3 Cup med sexcylindrig boxermotor på 3,8 liter. 460 hk vid 7 500 varv. Pneumatisk 6-växlad sekventiell transmission. Fly-by-wire throttle.

2017 består startfältet av 15 st. Porsche 911 GT3 Cup. Bilarna tillverkas enbart för racing av Porsche Motorsport i Weissach.

 

För ytterligare information kontakta Raine Wermelin, 08-55386500, eller raine.wermelin@porsche.se

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Cayenne, Macan och Panamera. År 2016 registrerades 1 335 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.