Porsche Track Experience

Porsche Track Experience är en förarutbildning där du deltar med din egen bil. Utbildningen är ett internationellt koncept där du steg för steg utvecklas som förare. I Sverige kommer vi under 2020 genomföra de första två stegen. Utbildningarna äger rum på Mantorp Park under två dagar vardera i september.

Precision Training
Vi börjar från början, vår erfarenhet har gett oss tillräckligt med argument för att inte fuska i starten. Allt för många "kliver på" gasen för snabbt med dålig bilkontroll och säkerhet som följd.

Första dagen ägnar vi åt övningar där vi lär oss hantera bilen korrekt i "låga farter". Du får möjlighet att prova på vad som händer när balansen i bilen för¬ändras – över- och understyrning och hur du kan korrigera detta.

Många av övningarna under första dagen är hämtade från eller inspirerade av "verkligheten" vilket innebär att du i din vardag kommer att ha stor nytta av de färdigheter du tillägnar dig under övningarna.

Dag två börjar vi nosa på Mantorp Park "på riktigt". Teori och praktik kommer att ge dig nytt perspektiv på bilkörning. Vi använder både den norra och södra banan för sektionsövningar. Dagen avslutas med att vi kombinerar alla övningar och använder hela banan.

Performance Training
Om Precision väckt ditt intresse och gjort dig riktigt nyfiken på avancerad bilkörning då ska du fortsätta till nästa steg – Performance.

Fokus är att förbättra din bilkontroll och respons på utmaningar längs banan, kombinerat med teoripass för att du ska få den kompletta bilden. Du kommer verkligen att få känna på och lära känna din bil ännu bättre.

Första dagen har fokus på körteknik i praktiken. Vi är ute på banan och övar i sektioner. Mycket individuell träning, vi kommenterar och du övar igen. Om och om igen – tills det sitter.

Andra dagen knyter vi an till de praktiska övningarna och börjar med teoripass. Det passet ska ge dig vetskapen om till exempel varför ideallinjen ser ut som den gör. Vad är "apex", hur ska man tänka för att nå bra resultat när man tränar/övar.

Med ny kunskap i bagaget tar vi oss an banan igen. Innan den andra dagen är slut har du garanterat fått mycket nya kunskaper om dig och din Porsche.

Kurser

Precision

Datum: 15-16 september 2020 
Plats: Mantorp Park, Linköping
Kurslängd: Två dagar
Hotell: En natt med frukost på Scandic City Linköping
Förkunskaper: Körvana 
Pris: 13 900 kr exkl. moms.
Ångerrätt: Anmälan är bindande.

Anmälan är stängd.

Performance

Datum: 17-18 september 2020 
Plats: Mantorp Park, Linköping
Kurslängd: Två dagar
Hotell: En natt med frukost på Scandic City Linköping
Förkunskaper: Körvana 
Pris:  15 900 kr exkl. moms.
Ångerrätt: Anmälan är bindande.

Anmälan är stängd.

Frågor och svar

Vilken nivå ska jag välja? Vad ska jag ha på mig för kläder? Ska jag ha hjälm? Hur mycket slits däcken? Här får du svar på de vanligaste frågorna.

Försäkring av din bil under förarutbildning på bana

Det är viktigt att du som deltagare är medveten om att du själv är ansvarig för att din bil är rätt försäkrad för bankörning under utbildningen. Kolla upp vad som gäller vid bankörning hos just ditt försäkringsbolag.

Läs mer

Relaterat innehåll

Porsche Travel Club
Porsche Travel Club
Porsche Drive
Porsche Drive
Porsche Ice Experience
Porsche Ice Experience