Porsche 70 år

Världens fest när Porsche fyllde 70 år.

Porsche har en spännande historia full av milstolpar, innovationer och framgångar. Under hela året firar vi vårt 70-årsjubileum, och 9 juni samlade vi fans, entusiaster och nyfikna på våra Porsche Center runt om i hela Sverige. Under temat Sportscar Together Day – en dag som firades över hela världen – fick besökarna se gamla och nya bilar, träffa oss som jobbar med Porsche och ta del av en fantastisk dag full av upplevelser. Stort tack till alla som kom!

Porsche Center Malmö bjöd på visning i bilhallen med bland annat 911 R, 911 Carrera RS 2, 7, 911 Turbo S Exclusive Series. Underhållningen stod ett tyskt tyrolerband för, stämningen var på topp! Det bjöds på champagne, mat och dryck under hela dagen. Barnen kunde tävla i att köra en snitslad bana. Omkring 800 besökare var på plats.

Porsche Center Stockholm och Porsche Service Center Östermalm firade dagen på Artipelag. Ungefär 1500 besökare tog del av en gedigen utställning med 10 nuvarande Porsche-modeller, en Carrera Cup-bil och 10 klassiska Porschar som aldrig tidigare visats för allmänheten. Komikern och skådespelaren David Hellenius var på plats, och så även Kids Driving School och Porsche-spel. Dagen avslutades med gemensam kortege till centrala Stockholm.

Porsche Center Göteborg, Porsche Center Borås och Porsche Service Center Linköping firade dagen gemensamt. Varje center startade med var sitt jubileumserbjudande och tårtkalas. Därefter blev det road trip från varje center till Munksjömagasinen i Jönköping. Här firades det med bilutställning, filmvisning, mingel, prisutdelning och ett härligt grillparty.

Porsche Center Umeå bjöd på en fantastisk dag på centret med nya och begagnade sportbilar, mingel och bubbel. Det fanns aktiviteter för barn, liveradio, samarbetspartners med egna stationer. Porsche Club rullade in från tre regioner med totalt ca 70 bilar. Dagen avslutades med kortege genom stan.

Porsche Center Kalmar hade bilutställning i hallen med 911 Classic. 150 besökare fanns på plats och firade. Racingföraren Lukas Sundahl fanns på plats med cupbil och körde gokart med barnen. Porsche Club ställde ut åtta bilar, Michelin fanns på plats och pratade däck, Mobil 1 pratade olja. Food trucks bjöd på mat och dryck till alla gäster – och så kaffe och Porsche-tårta såklart. Dagen avslutades med karavankörning.

Porsche Center Örebro bjöd på glass, kaffe och tårta på centret. Porsche Club Sweden körde med 100 bilar genom Örebro och Kumla, för att sedan åter ansluta till centret och visa upp bilarna. Dagen innehöll även jubileumserbjudanden på service och i shopen.

Porsche Service Center Haninge startade dagen på centret och delade ut en Porsche-påse med bok om Porsche, Porsche energidryck, Porsche magasin och en roadbook för dagen. På förmiddagen körde de i karavan in mot centrala Stockholm och Djurgården. Där parkerade de och bjöd ca 100 besökare på en bit mat. Därefter avslutades aktiviteten och alla hade möjlighet att fortsätta till andra Porsche-event för att fortsätta fira.

1948 – 2018: Milstolparna

Följ med på en spännande och fascinerande resa genom de stora milstolparna i vår historia: från Porsche 356 "No. 1" Roadster, genom den legendariska 911, till de senaste Porsche-modellerna och konceptstudierna.

Upplev tidsresan på Porsche International