Panamera 4 Sport Turismo - Porsche Panamera 4 Sport Turismo.

Porsche Panamera 4 Sport Turismo.

Drive defines us.

Tekniska specifikationer

Panamera 4 Sport Turismo - Technical Specs
Hjulbas: 2.950 mm
Längd: 5.049 mm Höjd: 1.428 mm
Från 960 000 kr inkl. moms
PDK
Pris: Från 960 000 kr inkl. moms
Effekt: 243 kW (330 hk)
Acceleration 0-100 km/h: 5.3 s
Maxhastighet: 263 km/h
Bränsleförbrukning l/100 km (WLTP): 10.7 - 11.5
CO2-utsläpp i g/km (WLTP): 235 - 257

Highlights

Porsche - Connect Plus: web-connected

Drive defines us

Porsche - Drive defines us

Drive defines us

Med Panamera har vi alltid gått vår egen väg och förblivit våra rötter trogna – på det viset har vi injicerat våra karakteristiska Porsche-gener i lyxsedansegmentet. Med nya Panamera, fortsätter vi konsekvent på den inslagna vägen.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Exteriör

Porsche - Exteriör

Exteriör

Panamera och Panamera Sport Turismo – silhuetter och proportioner som identifierar dem vid en snabb anblick. Sofistikerade och samtidigt sportiga. Kraftfulla och samtidigt eleganta.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Interiör

Porsche - Interiör

Interiör

Typiskt Porsche: Den sofistikerade sportbilsergonomin med sin sluttande mittkonsol, digitala instrumentpanel och analoga varvräknare i mitten. I kombination med reglagekonceptet Porsche Advanced Cockpit ger den nya generationen rattar snabb tillgång till de viktigaste funktionerna.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Assistanssystem

Porsche - Assistanssystem

Assistanssystem

Du vet exakt vart du vill. Du har målet klart i sikte. Men ärligt talat: visst vore det skönt med lite hjälp på vägen dit? Därför är de helt nya Panamera-modellerna utrustade med olika assistanssystem som alltid kan hjälpa dig att ha målet för ögonen. Och att nå det.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Speciella detaljer

Porsche - Speciella detaljer

Speciella detaljer

Panamera 4S E-Hybrid
Designen på de nya Panamera-modellerna har förfinats på ett varsamt sätt. Panamera 4S E-Hybrid är en ny familjemedlem som bjuder på betydligt längre helelektrisk räckvidd än tidigare och en ny, avstämd driftsstrategi.

Panamera GTS-modellerna
En speciell detalj som understryker Panamera GTS-modellernas sportbils-prägel är sugmotorkarakteristiken hos 4,0-liters dubbelturbo-V8:an med sin linjära kraftutveckling.

Panamera Turbo S
Tack vare en ny motor och en rejält utökad standardutrustning, har Panamera Turbo förvandlats till nya Panamera Turbo S.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Ny däckgeneration

Porsche - Ny däckgeneration

Ny däckgeneration

Det nyavstämda chassit och den nya generationen av 20"- och 21"-däck resulterar i en ännu häftigare körupplevelse.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Porsche InnoDrive

Porsche - Porsche InnoDrive

Porsche InnoDrive

Porsche InnoDrive utökar till exempel funktionaliteten hos den adaptiva farthållaren med fler innovativa funktioner och gör resan i din nya Panamera ännu mer sportig, bekväm, effektiv och säker.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Head-up Display (HUD)

Porsche - Head-up Display (HUD)

Head-up Display (HUD)

Head-Up-displayen visar all viktig information direkt i ditt synfält, och Lane Change Assist varnar för faror som kan dölja sig i den döda vinkeln. Lane Keeping Assist med vägmärkesavläsning är standard i nya Panamera och ger dig välkommen hjälp på längre resor.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Panamera GTS-modellerna

Porsche - Panamera GTS-modellerna

Panamera GTS-modellerna

Med högt ställda mål, är fokus ett måste. Lägg koncentrationen på styrkorna och fokusera på det väsentliga. Allt detta kan sammanfattas med tre bokstäver som tillsammans med namnet Porsche kommit att stå för renodlad körglädje: "GTS".

Redan vid en första anblick är det tydligt att Panamera GTS-modellerna har en alldeles speciell dynamik – inte minst tack vare den svarta kontrastfärgen. Detaljer som lister, luftutsläpp, modellbeteckningar på bakpartiet och sportavgassystemets ändrör är lackerade i svart högglans.

Dessutom är Sport Design-frontens undre sektion, kjolarna bak och 20"-Panamera Design-fälgarna lackerade i Satin Black. Exclusive Design-baklyktorna och den karakteristiska ljuslisten bak är tonade. Som tillval finns svarta LED Matrix-strålkastare inklusive Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus). GTS-märken på framdörrarna sätter pricken över i för den sportiga utstrålningen.

En speciell detalj som understryker sportbilsprägeln är sugmotorkarakteristiken hos 4,0-liters dubbelturbo-V8:an med sin linjära kraftutveckling. Det finns ingen prestandaplatå, vilket annars är vanligt hos dagens turbomotorer. Med sitt mäktiga V8-ljud är sportavgassystemet en perfect match. Det gäller även sportchassit som är sänkt med 10 mm och har en adaptiv luftfjädring som är speciellt avstämd för Panamera GTS-modellerna.

Även kupén i Panamera GTS-modellerna vittnar om kärleken till sporten. Kombinationen av svart läder och Alcantara®, adaptiva sportstolar prydda med GTS-logo på nackskydden, liksom dekorlister och instegslister i borstad aluminium med anodiserad yta är tydliga exempel på detta. Även GT-sportratten och innertaket är klädda med Alcantara®.

Speciellt för Panamera GTS-modellerna är också utrustningspaketet med två kontrasterande färger (tillval). Här ingår dekorsömmar i Carmine Red eller Crayon på instrumentpanelen, dörrpanelerna, sätena, armstödet i mittkonsolen och golvmattorna. Nackskydden på de fyra sätena, som alla pryds av en GTS-logo, har dekorsömmar i samma färg. Är du noga med detaljerna? Väljer du säkerhetsbälten i Carmine Red eller Crayon?

Porsche - Connect Plus: web-connected

E-Performance

Porsche - E-Performance

E-Performance

De nya Panamera E-Hybrid-modellerna
Uthålliga toppatleter med prestanda och komfort på hög nivå. E-Hybrid-modellerna av Panamera gör resorna till sportupplevelser och kommer radikalt att förändra din bild av hybridtekniken.

Prestanda i elektrisk form
Alla Panamera E-Hybrid-modeller finns som sedan och Sport Turismo. Panamera 4 E-Hybrid-modellerna har en systemeffekt på 462 hk. Nytillskott i familjen är Panamera 4S E-Hybrid-modellerna som har en systemeffekt på 560 hk. Toppversioner: Panamera Turbo S E-Hybrid-modellerna med en systemeffekt på 700 hk.

"Systemeffekten" är summan av förbränningsmotorns effekt och de 100 kW (136 hk) som elmotorn levererar. Förbränningsmotorn bygger upp sin kraft och sitt vridmoment succesivt, med ökat motorvarvtal. En elmotor levererar däremot sitt maximala vridmoment omedelbart! Resultatet är att elmotorns maximala vridmoment står tillgängligt redan i låga hastigheter – för en helt enastående acceleration!

Ladda ned broschyrer

Porsche Panamera 4 Sport Turismo

Personalisering & service

Exclusive Manufaktur
Exclusive Manufaktur
Service
Service
Porsche Driver's Selection
Porsche Driver's Selection