Nya Macan - Nya Macan.

Nya Macan.

Dare forward.

Tekniska specifikationer

Nya Macan - Technical Specs
Hjulbas: 2,807 mm
Längd: 4,726 mm Höjd: 1,621 mm
Från 655 000 kr inkl. moms
PDK
Pris: Från 655 000 kr inkl. moms
Effekt: 195 kW (265 hk)
Acceleration 0-100 km/h: 6,4 s (6,2 s*)
Maxhastighet: 232 km/h
Bränsleförbrukning l/100 km (WLTP): 10,1 - 10,7
CO2-utsläpp i g/km (WLTP): 228 - 243
* Med Sport Chrono-paket

Highlights

Porsche - Connect Plus: web-connected

Design

Porsche - Design

Design

Ett nytt drag hos Macan: den omdesignade fronten med sin vinge som framhäver bredden.

Frontens formgivning har omdefinierats. Utformningen imponerar nu med ett helt nytt designelement, som sportigt framhäver fordonets bredd: den så kallade vingen. Den är harmonisk integrerad med luftintagen, men sticker ändå ut visuellt.
Macans välbekanta utseende har omsorgsfullt omtolkats, vilket framhäver de omisskännliga konturerna och sportbilskaraktären. En nydesignad frontspoiler ger ett fräscht intryck och är perfekt integrerad med luftintagen på sidorna.

Macan-DNA: dynamiska, nydesignade sideblades.

Sideblades på dörrarna är ett av kännetecknen för Macans design-DNA. De har fått ny färg och form för extra differentiering.

Distinkt bakparti, nu ännu tydligare definierat.

I det uppdaterade bakpartiet har den svarta diffusorsektionen utvidgats uppåt, vilket gör att de nya Macan-modellerna ser ännu sportigare ut. Karakteristiskt Porsche-formspråk framhäver den kraftfulla estetiken: de skulpterade sidorna och LED-bakljuslisten.

Mer än bara Macan-modeller: distinkta karaktärer.

Några detaljer från Macan-modellerna… Versionen som kort och gott heter Macan är utrustad med 19-tums Macan-fälgar. Bilen har side blades i färgen Lava Black med 3D-textur. Den främre spoilern är lackerad i exteriörens färg.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Komfort

Porsche - Komfort

Komfort

Komfortzonen utanför din komfortzon.

Interiören i Macan är en förening av kompakt SUV och sportbil. I den högre sittpositionen i de främre sportstolarna är du fortfarande omsluten av sportbilsförarplatsen, samtidigt som du ser bättre och får större kontroll, allt tack vare perfekt ergonomi.

Bagageutrymme.

Bagageutrymmet är lätt att komma åt via den automatiska bakluckan och kan förstoras från 488 till 1 503 liter tack vare det delbara baksätet. Det perfekta utrymmet för många olika fritidsaktiviteter.

Taktransport.

De tillvalbara takräckena smälter harmoniskt in i bilens dynamiska formspråk och är en förutsättning för tillvalet taktransportsystem. Moduler finns tillgängliga från Porsche Tequipment tillbehörssortiment.

Dragkrok ger nya möjligheter.

Den elinfällbara dragkroken som finns som tillval är konstruerad för hög dragkapacitet och försett med ett 13-poligt eluttag. Dessutom kan en bakmonterad cykelhållare för upp till två cyklar monteras.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Prestanda

Porsche - Prestanda

Prestanda

Vill du få adrenalinet att pumpa? Inga problem.

Det finns en anledning till att Macan injicerar endorfiner i vardagen. Den kännetecknas av den typiska Porsche-dynamiken med kraftfulla högvarvsmotorer och utmärkt kraftfördelning från fyrhjulsdriften samt enastående köregenskaper, som görs än mer exakt med tillvalssystem.

Porsche Doppelkupplung (PDK).

Den 7-växlade PDK är standard och säkerställer otroligt snabb växling i automatläge utan att effektflödet bryts. Föredrar du att växla manuellt? Inga problem med växlingspaddlarna på ratten.

Det handlar inte bara om att ta sig från A till B, det är allt däremellan också.

Alfabetet har ju så många bokstäver, så låt resan bli ett äventyr. Med hjälp av ett sportanpassat chassi som verkligen låter dig känna vägen och Porsche-teknik får du ut mer varje gång du sätter dig bakom ratten.

Tiden är dyrbar.

Sport Chrono-paketet med körlägesväljare finns som tillval och ger chassit, motorn och växellådan en ännu sportigare inställning. Med den nydesignade körlägesväljaren och Sport Response-knappen på ratten kan du välja mellan fyra olika körlägen: ”Normal”, ”Sport”, ”Sport Plus” och ”Individual”. Sport Response-knappen ger maximal motor- och transmissionsprestanda i 20 sekunder. Funktionen Launch Control möjliggör maximal acceleration från stillastående.