Macan GTS - Nya Porsche Macan GTS.

Nya Porsche Macan GTS.

Choose Thrilling.

Tekniska specifikationer

Macan GTS - Technical Specs
2,807 mm
4,686 mm 1,609 mm
Från 835 000 kr inkl. moms
PDK
Pris: Från 835 000 kr inkl. moms
Effekt: 280 kW (380 hk)
Acceleration 0-100 km/h: 4.9 s (4.7 s*)
Maxhastighet: 261 km/h
Bränsleförbrukning l/100 km (WLTP): 11.3 - 11.8
CO2-utsläpp i g/km (WLTP): 255 - 268
* Med Sport Chrono-paket

Highlights

Porsche - Connect Plus: web-connected

Spännande design.

Porsche - Spännande design.

Spännande design.

Nya Macan har vår nydesignade, tredimensionella panel med LED-ljus på bilens bakre del (du har kanske sett den på några av våra andra modeller). LED-teknik ingår också som standard i de nydesignade strålkastarna. Fronten på nya Macan är omarbetad och ger ett bredare intryck. Om du vill öka upplevelsen ytterligare finns flera spännande tillval, t ex: • GT-ratt • Sport Chrono med integrerad mode switch med Sport Response-knapp för en ännu sportigare upplevelse som anpassar chassi, växlingar och motorns respons. • Det nya assistanssystemet med adaptiv farthållare för en behagligare och mer avkopplande färd upp till 60 km/tim. Systemet gör det inte bara möjligt att accelerera och bromsa halvautomatiskt, det hjälper dig också att stanna vid köer och långsam trafik.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Spännande inredning

Porsche - Spännande inredning

Spännande inredning

Insidan är självklart uppdaterad med ny skärm, nya detaljer och nya material. Den nya pekskärmen är 10,9 tum, har full HD-upplösning och en ny intuitiv meny som ger ännu snabbare access till bilens huvudfunktioner. Macan erbjuder en rad digitala möjligheter tack vare det nya Porsche Communication Management-systemet. Det nya helt sammankopplade systemet har onlinenavigation, är förberedd för mobiltelefon och har intelligent röstkontroll (låt oss prata mer om det senare). Andra funktioner som är standard är Porsche Connect Plus, navigation online, WLAN hotspot och en rad tjänster i Porsche Connect. Genom uppkoppling mot Here Cloud får har du alltid senaste information och får alternativa vägförslag om det t ex är köer.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Prestanda

Porsche - Prestanda

Prestanda

Det handlar inte längre om att bara färdas. Vi åker helt enkelt inte bara från A till B. Det finns så mycket att upptäcka och uppleva längs vägen. Varje sekund vill vi känna att vårt liv är dynamiskt, på vägen, i en sportbil. Fokus ligger alltid på absolut prestanda. Precis det du förväntar dig av en sportbil. En sportbil är så mycket mer än bara kraft. Det är aktiv fyrhjulsdrift med Porsche Traction Management (PTM), dragkraft, exceptionell styrning och kontroll – tydliga bevis på traditionell Porsche teknik. Och vad gäller komforten finns det även här mycket att hämta, självklart med alla sport och kontrollfunktioner. Tillval som luftfjädring garanterar en konstant körhöjd – i vilken terräng som helst. Porsche Active Suspension Management (PASM) justerar konstant dämpkraften, på varje hjul för sig. Resultatet? Ökad komfort och sportighet – på alla platser.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Komfort

Porsche - Komfort

Komfort

För oss är att köra sportbil en intensiv upplevelse som involverar alla sinnen. Men endorfiner utlöses inte bara av prestanda och adrenalin. Tack vare tillval som interiör i högkvalitativt läder får nya Macan dig att känna dig lycklig så fort du sätter dig i bilen. Den upphöjda mittkonsolen bredvid den multifunktionella ratten bidrar till den äkta sportbilskänslan. Dina öron får också sitt, med det extra sportavgassystemet blir Porscheljudet ännu mer kraftfullt. Apropå ljudupplevelse, BOSE® Surround Sound System och Burmester® High End Surround Sound System finns som alternativ för Macan-modellerna. För att kunna andas fritt medan du njuter av upplevelsen är bilen utrustad med automatisk trezons klimatkontroll som standard. Den frivilliga joniseraren är ett nytt tillägg - för förbättrad luftkvalitet som förbättrar ditt välbefinnande.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Porsche Connect

Porsche - Porsche Connect

Porsche Connect

Våra liv är stilbildande och spännande. Vi är alltid på väg någonstans och vill veta vad som händer runt omkring oss. Den nya 10.9 tums touchdisplayen med full HD upplösning förser dig med ännu fler uppkopplingar inför nästa äventyr. Den anpassade startskärmen är intuitiv. Med det uppkopplade navigationssystemet som standard försäkrar du dig om att du når nästa äventyr ännu snabbare. Connect Plus assisterar dig med trafikinformation i realtid och uppdaterade kartor. Med Porsche Connect-appen kan du bestämma din önskade destination och skicka den till din Macan - samtidigt som du letar efter en ledig parkeringsplats. Vad behöver du ytterligare för din resa? Ditt eget ljudspår, förstås: med streamingfunktionen i Porsche Connect-appen.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Macan GTS

Porsche - Macan GTS

Macan GTS

Macan GTS

Konsumption/Utsläpp*
Totala bensin konsumptionen: 9,6l/100km
totala CO2 utsläppen: 218 g/km
Macan GTS
9,6
l/100 km
218
g/km

För adrenalinkickarna i nya Macan GTS svarar en 2.9-liters dubbelturbo-V6:a som utvecklar 380 hk. Alltså 20 hk mer än den förra modellen. Två turboaggregat ger omedelbar respons. Maximalt vridmoment ligger på 520 Nm. Den aktiva fyrhjulsdrivningen Porsche Traction Management (PTM) ger bra grepp driv, säkerhet och enastående vägegenskaper.

Chassi
Standardmonterade Porsche Active Suspension Management (PASM) sänker nya Macan GTS 15 mm och får dig att känna verklig närkontakt med underlaget. Räcker det inte finns luftfjädring (tillval) inklusive PASM med nivåreglering. Du får optimal komfort och kördynamik, och sänker din nya Macan GTS med ytterligare 10 mm för en ännu sportigare upplevelse. Vill du ha ännu mer? Porsche Torque Vectoring Plus, eller kort och gott PTV Plus, (tillval) förbättrar kördynamiken och stabiliteten ytterligare. Det här systemet gör det ännu roligare att klippa kurvorna genom att aktivt lägga bromstryck på något av bakhjulen.

Design – exteriören
Börja med att ta ett djupt andetag. Designen följer samma princip – frontkjolen med sina stora luftintag fångar ögat direkt. Med SportDesign-paketet får luftintagsgallren och de tuffa airblade-detaljerna en mattsvart finish. Fronten får Macan GTS att se bredare ut och ger den en grymt sportig look – du ser direkt att det här är en bil som är gjord för sportiga utmaningar.

De standardmonterade, tonade LED-strålkastarna med Porsche Dynamic Light System (PDLS) lyser upp vägen optimalt, även i kurvorna. Macan pryds av mattsvartlackade sideblades och en snitsig GTS-logo i högglanssvart. Högkompetenta 20" sammetssvarta RS Spyder Design-fälgar är standard.

Om du önskar bromsprestanda som matchar din äventyrslusta är Porsche Surface Coated Brake (PSCB) definitivt ett tillval för dig. De har en yta som är förstärkt med volframkarbid – för bromsförmåga på konstant hög nivå, även vid upprepade krävande inbromsningar.

Bakpartiet karakteriseras av en bakljuslist som löper hela vägen mellan flyglarna, tonade LED-baklyktor med 3D-design och 4-punkts bromsljus, en sportigt svart sektion med diffusor, och så sportavgasrören så klart. Tyst? Icke!

Design – interiören
En del gillar att bara hänga med. Andra föredrar att delta aktivt. Och vad kan vara en bättre plats för det än GTS-sportstolarna – de inbjuder till aktiv körning! Allt annat i interiören, med sin typiska förarplatsdesign, är skapat för att ditt nästa äventyr ska bli en intensiv upplevelse, på ett välkontrollerat sätt.

GT sports-multifunktionsratten (tillval) ger dig extremt sportig feedback. Med sin design och lätthanterliga storlek är den ett uttryck för vår långa motorsporthistoria. I kombination med Sport Chrono-paketet, sitter körlägesväljaren placerad på ratten. Via detta reglage kan du på så sätt enkelt välja olika körlägen som matchar dina önskemål för stunden.

Och materialen? Sportiga, eleganta, halkfria: Alcantara® på sätenas mittsektioner, armstöden och mittkonsolen. Läderinteriörpaketet (standard) kompletteras av dekordetaljer i svart, borstad aluminium. En GTS-logo på varvräknaren, instegslisterna och nackskydden (fram och på ytterplatserna bak) vittnar om att det här är en alldeles speciell Macan.

Bild på stängd baklucka Bild på öppen baklucka

Vi kompromissar aldrig.
Vi tar alltid våra egna beslut.

1,503 l

Bakre bagageutrymme (med fällda säten)

Personalisering & service

Exclusive
Exclusive
Service
Service
Porsche Driver's Selection
Porsche Driver's Selection