Cayenne Turbo Coupé - Porsche Cayenne Turbo Coupé.

Porsche Cayenne Turbo Coupé.

Shaped by performance.

Tekniska specifikationer

Cayenne Turbo Coupé - Technical Specs
Hjulbas: 2,895 mm
Längd: 4,939 mm Höjd: 1,653 mm
Från 1 565 000 kr inkl. moms
Tiptronic S
Pris: Från 1 565 000 kr inkl. moms
Effekt: 550 hk
Acceleration 0-100 km/h: 3.9 s
Maxhastighet: 286 km/h
Bränsleförbrukning l/100 km (WLTP): 13.5 - 14.1
CO2-utsläpp i g/km (WLTP): 307 -319

Highlights

Porsche - Connect Plus: web-connected

Drive

Porsche - Drive

Drive

Förutom det analoga stoppuret på instrumentbrädan innehåller Sport Chronopaketet en mode switch på den multifunktionella sportratten som kan användas för att välja mellan fyra inställningar: Normal, SPORT, SPORT PLUS och individuellt läge. Det innebär att du kan justera din Coupés chassi och drivdynamik, på ett ögonblick. Information om längsgående och lateral acceleration finns i displayen i instrumentklustret, tillsammans med en prestandavisning för varvtider i Porsche Communication Management (PCM). 8-stegs Tiptronic S Omfattningen av den här Coupéns styrka är helt upp till dig - allt som spelar roll är att den ombyggda 8-stegs Tiptronic S växellådan håller med dig. Dessutom minskar den förbrukningen och ökar komforten. Coasting För att spara bränsle är frirullning möjligt i vissa situationer. Motorn är då bortkopplad från transmissionen och reducerad till tomgångshastighet.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Chassi och bromsar

Porsche - Chassi och bromsar

Chassi och bromsar

Porsche Surface Coated Brake (PSCB) Den nya keramiska beläggningen gör det möjligt för gjutjärnsbromsskivorna att förbli blanka även efter en längre period av stillastående eftersom beläggningen inte rostar eller smälter. Den minskar också bromsdammet avsevärt. Porsche Surface Coated Brake (PSCB) säkerställer stabil bromsning, även under tunga belastningar. Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) De ventilerade keramiska bromsskivorna i Porsche Ceramic Composite Brake säkerställer optimal bromsprestanda även under de tuffaste förhållandena - och ger därför kortare bromssträcka tack vare dess utmärkta fömåga att motstå avmattning. De keramiska bromsskivorna är ungefär 50 procent lättare än jämförbara gjutjärnskivor och har därför en positiv inverkan på kördynamiken. Porsche 4D Chassis Control Porsche 4D Chassis Control ger en ny dimension till chassistyrning. Systemet analyserar körsituationen baserat på längsgående, lateral och vertikal acceleration. Det räknar ut de bästa körförhållandena och synkroniserar alla chassits system i realtid, den fjärde dimensionen. För optimal prestanda. Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) och Porsche Torque Vectoring Plus Porsche Dynamic Chassis Control är ett aktivt stabiliseringssystem. Dess elektromekaniska krängningshämmare minimerar aktivt bilens sidorörelser vid kurvtagning. Dessutom minimerar den fortplantning av vibrationer vid körning på ojämn mark. Resultatet: förbättrad smidighet och kördynamik. I kombination med Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) förbättras körstyrkan och styrbeteendet ytterligare.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Sportpaket lättvikt

Porsche - Sportpaket lättvikt

Sportpaket lättvikt

Det finns tre versioner av lättviktssportpaketet. Alla tre inkluderar konturerat kolfibertak, SportDesign-paket med diffusor med kolfiberinlägg, 22-tumsfälgar i GT Design och ett sportavgassystem för Cayenne Turbo Coupé. Interiört väntar ett kolfiberinteriörpaket i svart samt fyra sportsitsar, delvis i läder i svart, med sittdyna av tyg med traditionellt pepitamönster. Innertaket och ratten är klädda i svart Alcantara®. Sportpaket lättvikt, svart* Sportpaketet i svart med bakkjol, skärmbreddare , sidokjolar dörrsidolister, framkjol, galler för luftintag fram samt airblades i matt svart och med 22-tumsfälgar i GT Design som är lackade i satinsvart finns som tillval. Porsche Exclusive Manufaktur. Sportpaket lättvikt, kolfiber** Med det lätta sportpaketet i kolfiber får du även airblades och överdel av ytterbackspeglar i kolfiber. Galler för luftintag fram och nederdel/infästning av ytterbackspeglar levereras i en svart högglansfärg. Porsche Exclusive Manufaktur. *Preliminärt tillgängligt från 10/2019. **Preliminärt tillgängligt 01/2020.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Ljudsystem

Porsche - Ljudsystem

Ljudsystem

BOSE® Surround Sound System The BOSE® Surround Sound System har 14 förstärkarkanaler. Den totala effekten: 710 watt. 14 högtalare, inklusive en separat subwoofer, säkerställer ett balanserat, troget reproducerat akustiskt mönster. BOSE® SoundTrue förbättringsteknik ger ännu bättre ljudkvalitet och dynamik för komprimerade filformat som MP3. AudioPilot Noise Compensation Technology kompenserar för statiskt brus. Burmester® 3D High-End Surround Sound System Tystnad tack, medan vi introducerar en total effekt på 1 455 watt, 21 individuellt styrda högtalare, inklusive en aktiv subwoofer med 400 W klass D digitalförstärkare, tvåvägssystem och en total membranytare på mer än 2500 cm². Den nya 3D-ljudupplevelsen är också imponerande, skapad av högtalarna integrerad i A-stolparna och med hjälp av en speciell Auro-3D®-algoritm. De eleganta galvaniserade detaljerna och "Burmester®" -logotyperna på utvalda högtalare markerar Coupés exklusivitet och gör körningen ännu mer intensiv när den åtföljs av det perfekta ljudet.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Porsche Connect

Porsche - Porsche Connect

Porsche Connect

Hur kan du förbättra prestanda ytterligare? Med rätt attityd. Genom Porsche Communication Management (PCM) och Porsche Connect, funktioner hos nya Cayenne Coupé, har modellerna utvidgats med smarta tjänster och appar. De stöder och förser dig med uppdaterad trafikinformation, hittar restauranger och visar lediga parkeringsplatser när du nått din destination. Systemet tillåter också Apple® CarPlay. My Porsche Lär dig allt om din bil - innan du sätter dig bakom ratten. Använd My Porsche portal för att till exempel skicka din rutt till navigationssystemet i förväg, kolla bränslenivån eller för att kontrollera att alla dörrar och fönster är stängda. Notera att: Porsche Connect services inkluderar en kostnadsfri användningsperiod. Längden på perioden kan variera beroende på servicepaket och land men varar som längst i tre månader. Det fullständiga utbudet av Porsche Connect-tjänster eller enskilda tjänster av dessa är kanske inte tillgängligt i vissa länder. Därför kommer ett integrerat SIM-kort med datortillägg för användning av utvalda Porsche Connect-tjänster att inkluderas i priset i vissa länder. För användning av WiFi-hotspot och övriga icke-inkluderade Porsche Connect-tjänster, t.ex. musikströmmar via integrerat SIM-kort, finns i dessa länder också ett avgiftsbelagt datapaket tillgängligt från Porsche Connect Store. Alternativt kan du upprätta en dataanslutning med eget SIM-kort. För mer information om gratis abonnemangsperioder, prenumerationer och tillgänglighet för enskilda tjänster i ditt land, besök www.porsche.com/connect eller kontakta ditt Porsche Center.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Ljus- och assistanssystem

Porsche - Ljus- och assistanssystem

Ljus- och assistanssystem

Porsche InnoDrive inklusive adaptiv farthållare* Fokus är A och O när det gäller sport. För att säkerställa att inget stör koncentrationen när du kör ser den adaptiva farthållaren automatiskt till att du håller avståndet till bilen framför. I kombination med Porsche InnoDrive förbättras systemet ytterligare med innovativa funktioner. Det känner av och optimerar din hastighet, känner av hastighetsbegränsningar och förändringar i vägen och anpassar växelbyte efter dessa. Ytterligare en komponent, Active Lane Keeping, kombinerar funktioner för fartkontroll och banhållning på stora stadsvägar och tungt belastade motorvägar. Huvuddisplay i fullfärg Den nya huvuddisplayen i fullfärg är nu också tillgänglig för att ge support om det skulle behövas. Du har all relevant körinformation i ditt direkta synfält, utan att vara distraherad. LED-lampor med matrix stråle inklusive Porsche Dynamic Light System Plus Bilen har 84 LED-lampor som kan anpassas efter rådande trafiksituation genom att du slår på dem eller dämpar dem. Detta gör att fordon framför dig eller på motsatt sida inte blir bländade medan områdena däremellan eller bredvid är fullt upplysta. Detta tillåter dig att helt och fullt koncentrera dig på vägen. *Porsche InnoDrive är inte tillgänglig i alla länder.

Personalisering & service

Exclusive
Exclusive
Service
Service
Porsche Drivers Selection
Porsche Drivers Selection