Cayenne E-Hybrid - Porsche Cayenne E-Hybrid.

Porsche Cayenne E-Hybrid.

Tekniska specifikationer

Cayenne E-Hybrid - Technical Specs
Hjulbas: 2,895 mm
Längd: 4,918 mm Höjd: 1,696 mm
Från 1 010 000 kr inkl. moms
Tiptronic S
Pris: Från 1 010 000 kr inkl. moms
Effekt: 340 (462*) hk
Acceleration från 0 - 100 km/h: 5.0 s
Maxhastighet: 253 km/h
Bränsleförbrukning l/100 km (WLTP): 3.1 - 3.7
CO2-utsläpp i g/km (WLTP): 71 - 83
Elförbrukning i kWh/100 km: 18.5
* Totaleffekt inkl. elmotor
Maximal räckvidd eldrift i km (WLTP city): 48

Highlights

Porsche - Connect Plus: web-connected

Drive

Porsche - Drive

Drive

Förutom det analoga stoppuret på instrumentbrädan, inkluderar Sport Chrono-paketet en lägesomkopplare på multifunktionssportratten som kan användas för att välja mellan fyra inställningar: Normal, SPORT, SPORT PLUS och Individuellt läge.

Du kan justera ditt chassi och din kördynamik på ett ögonblick. Informationen om längsgående och lateral acceleration hittar du i displayen i instrumentklustret, tillsammans med en prestandadisplay för varvtider, i Porsche Communication Management (PCM).

8-stegad Tiptronic S
Gränserna för sportigheten är helt upp till dig – den ombyggda 8-stegade Tiptronic S är din partner, och ger dessutom minskad förbrukning och ökad komfort.

För att spara bränsle kan motorn frånkopplas från växellådan och reduceras till tomgångshastighet för att minska bränsleförbrukningen vid landsvägskörning.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Chassi och bromsar

Porsche - Chassi och bromsar

Chassi och bromsar

Porsche Surface Coated Brake (PSCB)
Den nya keramiska beläggningen av volframkarbid gör det möjligt för gjutjärnsbromsskivorna att förbli blanka, även efter en längre tids stillastånde. Detta beror på att den keramiska beläggningen inte rostar eller missfärgas. Dessutom minskar mängden bromsdamm avsevärt. Porsche Surface Coated Brake (PSCB) säkerställer stabil bromsning, även under tung belastning.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)
De korsborrade keramiska bromsskivorna hos Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) säkerställer optimal bromsprestanda även under de tuffaste förhållandena och ger kortare bromssträcka. De keramiska bromsskivorna är ungefär 50 % lättare än jämförbara gjutjärnskivor och har därför en positiv inverkan på kördynamiken.

Porsche 4D Chassikontroll
Porsche 4D Chassis Control ger en ny dimension till fjädringskontrollen. Systemet analyserar den aktuella körsituationen baserat på längsgående, lateral och vertikal acceleration. Den beräknar de bästa körförhållandena och synkroniserar alla chassisystem i realtid: den fjärde dimensionen. Allt för att uppnå optimerad totalprestanda.

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) och Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)
Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) är ett aktivt krängningshämmarsystem. Elektromekaniska krängningshämmare minimerar aktivt rörelser i sidled i kurvorna. Dessutom minimeras lateral instabilitet på ojämn mark. Resultatet: Förbättrad smidighet och kördynamik. I kombination med Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) förbättras också körstabilitet och styrbeteende.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Sportpaket lättvikt

Porsche - Sportpaket lättvikt

Sportpaket lättvikt

Det finns tre versioner av lättviktssportpaketet. Alla tre inkluderar konturerat kolfibertak, SportDesign-paket med diffusor med kolfiberinlägg, 22-tumsfälgar i GT Design och ett sportavgassystem för Cayenne Turbo Coupé. Interiört väntar ett kolfiberinteriörpaket i svart samt fyra sportsitsar, delvis i läder i svart, med sittdyna av tyg med traditionellt pepitamönster. Innertaket och ratten är klädda i svart Alcantara®.

Sportpaket lättvikt, svart
Sportpaketet i svart med bakkjol, skärmbreddare , sidokjolar dörrsidolister, framkjol, galler för luftintag fram samt airblades i matt svart och med 22-tumsfälgar i GT Design som är lackade i satinsvart finns som tillval.

Sportpaket lättvikt, kolfiber
Med det lätta sportpaketet i kolfiber får du även airblades och överdel av ytterbackspeglar i kolfiber. Galler för luftintag fram och nederdel/infästning av ytterbackspeglar levereras i en svart högglansfärg.

Porsche - Connect Plus: web-connected

E-Performance

Porsche - E-Performance

E-Performance

Infrastruktur för laddning
Eftersom vårt innovativa laddningskoncept uppfyller de höga standarder vi sätter för Porsche-upplevelsen, erbjuder vi en samordnad tjänst som gör att du kan ladda din bil på vägen lika enkelt som hemma.

Ladda hemma
Välj mellan olika laddare: Porsche Mobile Charger eller Porsche Mobile Charger Connect. Den senare är utrustad med en extra display och kan bekvämt användas via din smartphone.

Så laddar du din Porsche på vägen
När du ska ladda på resande fot finns det ett stort antal laddstationer och kontakter att välja på. Var du kan ladda beror på vilka kontakter och adaptrar du har till din bil. Genom att addera tillbehör ökar du möjligheterna att ladda på fler platser.

Hur snabbt du kan ladda beror på din bils system och på laddstationens kapacitet. Prata med ditt Porsche Center eller Porsche Service Center om du vill veta vilka tillbehör du behöver för just din bil.

Porsche Charging Service
Porsche Charging Service ger dig tillgång till offentliga laddstationer i olika länder och från olika leverantörer. Du behöver inte registrera dig hos varje enskild leverantör. Tjänsten är tillgänglig med en autentiseringsenhet (RFID-kort eller smartphone-app). Fakturor får du i slutet av månaden via ditt Porsche-konto och du kan se allt online tillsammans med din debiteringshistorik.

Om du vill veta om Porsche Charging Service är tillgängligt i ditt land, besök: www.porsche.com/connect-store

Porsche - Connect Plus: web-connected

Ljudsystem

Porsche - Ljudsystem

Ljudsystem

BOSE® Surround Sound System
BOSE® Surround Sound System har 14 förstärkarkanaler. Den totala effekten: 710 watt. 14 högtalare inklusive en separat subwoofer säkerställer ett balanserat ljud. BOSE® SoundTrue-förbättringsteknik ger ännu bättre ljudkvalitet och dynamik för komprimerade filformat som MP3. AudioPilot Noise Compensation Technology kompenserar för statiskt brus.

Burmester® 3D High-End Surround Sound System
Vad sägs om en total effekt på 1 455 watt, 21 individuellt styrda högtalare inklusive en aktiv subwoofer med 400-watts digital D-förstärkare, tvåvägssystem och en total membranyta på mer än 2500 cm². Den nya 3D-ljudupplevelsen är också imponerande, skapad av högtalarna, integrerade i A-stolparna och med användning av en speciell Auro-3D®-algoritm. Eleganta, galvaniserade detaljer och Burmester®-logotyper på utvalda högtalare ökar det exklusiva intrycket.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Ljus- och assistanssystem

Porsche - Ljus- och assistanssystem

Ljus- och assistanssystem

Porsche InnoDrive inklusive adaptiv farthållare
För att säkerställa att ingenting stör din koncentration när du kör, behåller den adaptiva farthållaren automatiskt ditt avstånd till bilen framför. Tillsammans med Porsche InnoDrive förbättras systemet med ytterligare innovativa funktioner. Systemet optimerar prediktivt din hastighet, känner igen hastighetsbegränsningar längs din rutt och anpassar växelstrategin. En ytterligare komponent är Active Lane Keeping som kombinerar adaptiv farthållningsfunktion och körfältsassistans i storstaden och på motorvägen. 

Head-up-display
Den nya Head-up-displayen i fullfärg erbjuder nu också support om det behövs. Du har all relevant körinformation i ditt direkta synfält, utan att bli distraherad.

LED Matrix -strålkastare inklusive Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus).
Åttiofyra lysdioder kan justeras till den aktuella trafiksituationen genom att individuellt släckas eller dimmas ned. Detta ger fördelen att fordon framför dig eller på motsatt sida av vägen inte längre bländas, medan områdena mellan och bredvid dem fortfarande är fullt upplysta. Du kan koncentrera dig helt på vägen.

Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) innehåller även aktiva kurvljus och korsningsbelysning baserat på navigationsdata. När du närmar dig en korsning eller rondell blir ljusstrålen kortare, och lyser mer intensivt åt vänster- och höger sida av vägen istället.

Personalisering & service

Exclusive
Exclusive
Tequipment
Tequipment
Service
Service
Porsche Driver's Selection
Porsche Driver's Selection