911 Carrera S - Porsche 911 Carrera S.

Porsche 911 Carrera S.

Timeless machine.

Tekniska specifikationer

911 Carrera S - Technical Specs
Hjulbas: 2,450 mm
Längd: 4,519 mm Höjd: 1,300 mm
Från 1 230 000 kr inkl. moms
PDK
Pris: Från 1 230 000 kr inkl. moms
Effekt: 331 kW (450 hk)
Acceleration från 0-100km/h: 3.7 s (3.5 s*)
Maxhastighet: 308 km/h
Bränsleförbrukning l/100 km (WLTP): 10.5 - 11.1
CO2-utsläpp (WLTP): 238 - 251
* Med Sport Chrono-paket.

Highlights

Porsche - Connect Plus: web-connected

Design

Porsche - Design

Design

911 är en designikon. Den nya versionen har behållit sina unika och distinkta linjer, samtidigt som många detaljer förfinats. Dörrhandtagen, huven, lamporna... Allt har utvecklats. På insidan hittar du en helt ny förarmiljö där bland annat digitala skärmar gör upplevelsen bättre oavsett om du kör kort, långt eller på bana. Den bakre delen av Porsche 911 är kraftfull i sitt uttryck. Den bakre skärmen smälter ihop med den svarta bakluckan och den nya ljusrampen mellan de tredimensionella LED-bakljusen skapar en tydlig identitet. Det bakre kjolpaketet omger de nydesignade avgasrören, och tack vare däckens storlek känns nya 911 än mer sportig. Det här är en design som förenar traditionellt och modernt, och garanterar mer dynamik på vägen. Sedd framifrån berättar nya 911 sin historia samtidigt som den avslöjar mycket om sin egen framtid. Den nyutvecklade motorhuven med sina karakteristiska dynamiska, djupgående profiler och rak sluttning på framsidan är en flirt med första generationens 911. Modern LED-teknik används i strålkastarna inklusive fyrpunkts varselljus. Kameran och sensorerna i komfort- och hjälpsystemen är integrerade. Nya 911 har en tydlig design som märks i detaljerna. De nydesignade yttre backspeglarna är skurna medan dörrhandtagen är diskret integrerade i bilen. Tack vare detaljer som dessa upplevs nya 911 som mer kompakt, mer polerad och mer teknisk än sina föregångare.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Interiör

Porsche - Interiör

Interiör

Interiören i nya 911 återanvänder gamla styrkor och skapar nya möjligheter. Alla viktiga förarkontroller är placerade till vänster och höger om ratten för perfekt körkomfort och full koncentration på vägen. Direkt i synfältet hittar du instrumenten, med analog räknare och två högupplösta 7-tumsskärmar som ger dig all viktig information om bilen. Precis bredvid hittar du den högupplösta 10,9-tums pekskärmen med Porsche Communication Management (PCM) inklusive online-navigering. Med Porsche Advanced Cockpit-kontrollkoncept finns det nu bara några få knappar med touchfunktion. Utöver dessa finns fem knappar, som medvetet har bevarats som analoga, för direkt åtkomst till de viktigaste funktionerna hos driv och chassi. De helt nydesignade sportstolarna erbjuder säkert stöd. Sportratten med multifunktion och växelpaddlar möjliggör bekvämt användande av ljud, telefon och navigation. Varje knapp, varje spak, varje luftuttag är noga övervägt in i minsta detalj och av högsta kvalitet. Den högklassiga känslan toppas av finishen i Dark Silver Diamar eller som tillval i Light Silver Diamar, borstad aluminium eller trä.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Performance

Porsche - Performance

Performance

Den nya generationens motor är mer kraftfull och ännu mer effektiv. Den 6-cylindriga 3-litersmotorn med twin-turbo i 911 Carrera S producerar hela 450 hästkrafter. 911 Carrera 4 S med Sport Chrono-paket och Launch control gör 0-100 km/h på 3,4 sekunder. Det maximala vridmomentet är hela 530 Nm. Topphastigheten på 308 km/h och den nya 8-växlade PDK-lådan ger en framåtriktad dragkraft som gör bilen ännu mer effektiv på vägen. Det nyutvecklade Porsche Active Suspension Management (PASM) ger bilen sportigare prestanda och komfort. Körassistans som Lane Keeping Assist, inklusive trafikskyltigenkänning och Night Vision Assist, gör körningen ännu enklare. Motorn har fått nya dynamiska motorfästen som minskar vibrationer och ökar körstabiliteten. Med den nya 8-växlade dubbelkopplingsväxellådan (PDK) överförs kraften i motorn ännu mer effektivt till vägen. PDK möjliggör extremt snabb växling utan att det påverkar kraftflödet, inte ens en millisekund. Den nya växellådan är optimal för komfort, prestanda och effektivitet. Porsche Traction Management (PTM) är en viktig egenskap hos nya 911 (Porsche 911 4S). I samarbete med Porsche Stability Management (PSM) säkerställer fyrhjulsdriften att du alltid får en lämplig fördelning av den kraft som krävs för bästa körprestanda och balanserad hantering när du kör på gränsen.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Chassi

Porsche - Chassi

Chassi

Beroende på vägens förutsättningar och på körläget är uppgraderade Porsche Active Suspension Management (PASM) aktivt och kontrollerar kontinuerligt dämpningskraften för varje enskilt hjul. Resultatet, mer komfort och ökad dynamik. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) ger exceptionell dragkraft och smidighet vid alla hastigheter med exakt styrrespons och balanserad belastning, vilket gör 911 enormt rolig att köra i kurvor. Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) minskar bilens rollrörelser, nick- och nigrörelser vid kurvtagning och dynamisk körning på krävande vägsträckor. Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) är lätta, keramiska bromsskivor med kraftfull bromskapacitet. Kännetecken: de gula fixerade bromsoken på fram- och bakaxeln. För första gången finns nya 911 med olika storlekar på däcken. 20-tums däck fram och 21-tums däck bak på 911 Carrera S. Med en bredare kontaktyta mot vägen får du optimerad körprestanda. Ju större däck bak desto mer stabilitet och komfort.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Sport Chrono Paketet

Porsche - Sport Chrono Paketet

Sport Chrono Paketet

Det är väl etablerat i motorsportens historia att vi är besatta av varvtider och att kunna mäta dem exakt. Resultatet av detta är Sport Chrono paketet med modeswitch och Porsche Track Precision App. Det gör det möjligt för dig att få en jämnare inställning av chassi, motor och transmission för att fastställa din absolut bästa personliga tid. Med modeswitch som inkluderar sportresponse-knapp på ratten kan du välja mellan fem olika körlägen; Normal, Sport och Sport Plus, Individuellt läge samt det nya läget för våta vägbanor. Med den här funktionen är motorn och transmissionen förberedda för att snabbast möjligt frigöra kraft. Sport Chrono paketet inkluderar också Porsche Track Precision App där du kan hantera varvtider och kördata.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Belysning och assistans

Porsche - Belysning och assistans

Belysning och assistans

En sällsynt lyx nuförtiden är att ha tid till att koncentrera sig enbart på det som är precis framför, nästa kurva till exempel. Nya 911 använder en mängd olika assistanssystem som gör att du verkligen kan stanna i nuet. Exempelvis kollision- och bromsassistans och nya Wet-mode, ett system för att känna igen våta vägbanor och hjälpa dig som förare att köra i de specifika förhållandena. Du kan också välja till fler assistanssystem som tillval, exempelvis adaptiv farthållare eller parkeringsassistans med surround view för ännu större frihet när du kör. Framlyktorna på nya 911 Carrera S-modellerna är utrustade med LED-teknologi för snabb respons och kraftfull belysning. En tydlig detalj som är distinkt för Porsche är också fyrpunktsvarselljus. Som tillval finns också LED-strålkastare med matrixteknik inklusive Porsche Dynamic Light System PLUS (PDLS Plus) och strålkastarassistent. Tack vare de 84 individuellt kontrollerade LED-lamporna är ljuskäglorna optimalt anpassade för alla körsituationer. Bilar framför dig eller på motsatta sidan av vägen är nedtonade, medan områdena däremellan och bredvid dem fortfarande är helt upplysta. Alla nya 911 Carrera S modeller har den nya ljusrampen bak och "tredimensionella" bakljus. Även här används LED-teknologi för alla funktioner. Dessutom finns en helt ny omdesignad form och position för det tredje bromsljuset.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Komfort

Porsche - Komfort

Komfort

911 förenar sportig prestanda och perfekt komfort. Den imponerar med sin goda ergonomi och sitt exklusiva material, tillsammans med flera tillval som kan ge ytterligare ökad komfort och sportig prestanda. Sportstolar Plus som finns som tillval ger dig ännu bättre stöd för dynamisk körning. Klimatkontroll (2-zons) ger en behaglig atmosfär i alla körsituationer. Med den nya luftrenaren som tillval förbättras luftkvaliteten ytterligare. Porsche Communication Management (PCM) är ditt huvudsakliga kontrollcenter för navigation och kommunikation och en rad andra assistanssystem. Med Burmester® High-End Surround Sound System, som också finns som tillval, får du dessutom ljud av bästa kvalitet.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Porsche Connect

Porsche - Porsche Connect

Porsche Connect

Porsche Connect är den ideala starten på vilken bilresa som helst. Med nya tjänster och Porsche Connect App kan du synkronisera destinationer och kalender med din Porsche, och planera dina resor med Real-time Traffic Information. Låt dig navigeras, informeras och underhållas av din Porsche i realtid. Navigations- och infotainmentpaketet hjälper dig att nå din destination snabbare, tack vare beräkningen av färdväg med aktuella kartor. Med hjälp av röstigenkänning kan du enkelt söka efter information, som vädret på ditt resmål.

Personalisering & service

Exclusive
Exclusive
Service
Service
Porsche Drivers Selection
Porsche Drivers Selection