Boxster 25 years - Porsche Boxster 25 years.

Porsche Boxster 25 years.

Forever young.

Tekniska specifikationer

Boxster 25 years - Technical Specs
Hjulbas: 2,475 mm
Längd: 4,391 mm Höjd: 1,273 mm
Från 980 000 kr inkl. moms
Manuell
Pris: Från 980 000 kr inkl. moms
Effekt: 294 kW (400 hk)
Acceleration 0-100 km/h: 4.5 s
Maxhastighet: 293 km/h
Bränsleförbrukning l/100 km (WLTP): 10.9
CO2-utsläpp i g/km (WLTP): 247

Highlights

Porsche - Connect Plus: web-connected

Boxster 25 years.

Porsche - Boxster 25 years.

Boxster 25 years.

Ett kvarts sekel av Boxster-historia. Fyra generationer. De kombinerar alla de omisskännliga linjerna och proportionerna hos sportbilen med mittmotor. Boxster 25 years har många detaljer som överbryggar klyftan mellan dåtid och nutid och som är inspirerade av den konceptstudie från 1993 som inledde Boxster-eran.

De flesta jubileer är förutsägbara. Långa tal. Och många hyllningar. Men det är inte samma sak för Boxster. Den firar sitt jubileum som en riktig roadster bör: På den öppna vägen. I kurvorna. I det tidiga morgonljuset. Och, förstås, med dig vid ratten. Boxster förkroppsligar 25 år av otyglad körglädje. Och känslan av att vara evigt ung.

Förutom namnet ”Boxster”, som är en kombination av ”Boxer” och ”Roadster”, är idén oförändrad än idag: Med stor smidighet tack vare layouten med mittplacerad motor, två säten, två bagageutrymmen, Porsches typiska flyline, boxermotor med låg tyngdpunkt och direkt respons.

Jubileumsmodellen väcker liv i denna idé på ett mycket speciellt sätt – med sex cylindrar, 294 kW (400 hk), ett rikt boxerljud och många referenser till dess ursprung. Och begränsad till 1 250 exemplar.

Dags att släppa lös den koncentrerade emotionella kraften. Vägen är fri.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Design.

Porsche - Design.

Design.

Sann skönhet känner ingen ålder. Boxster 25 years är utan tvekan ett av de bästa exemplen på detta. Den är stilsäker och kombinerar sina omisskännliga linjer och sitt designspråk med referenser till den allra första konceptstudien år 1993. Detta är vår hyllning till boxsterkonceptet – till körglädje och att känna sig evigt ung. 

LED-strålkastare inklusive PDLS Plus.

De upphöjda framflyglarna som är typiska för Porsche lyfter perfekt fram designen hos LED-strålkastarna med Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus). 

Luftintag i kontrasterande färg.

Inspirationen till den kontrasterande färgen Neodyme härstammar från den första konceptstudien och framhäver den redan kraftfulla designen hos de stora luftintagen i fronten och på sidorna. 

”Boxster 25” tygsufflett.

Den helt elektriska tygsuffletten på Boxster 25 years är präglad med signaturen ”Boxster 25”, som är synlig både när suffletten är öppen och stängd. Den finns som tillval i rött eller svart. En liten men ändå visuellt mycket distinkt detalj är vindrutans svarta kantklädsel.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Dåtid och framtid.

Porsche - Dåtid och framtid.

Dåtid och framtid.

1993 | Konceptstudie.

”Visionen om framtidens sportbil” är det djärva mottot för Boxster-konceptstudien från 1993. Porsche återvänder till sina ursprungliga roadsterrötter: Layout med mittplacerad motor, två säten, öppen sufflett och innovativ design. På Detroit Motor Show står konceptstudien inledningsvis vid sidlinjen. Och sedan snabbt i centrum som ”Best of Show”. Framtiden – vi väntar på dig.

1996 | 1:a generationen.

År 1996 rullar den första serietillverkade Boxster (986), med vattenkyld sexcylindrig mittplacerad boxermotor på 150 kW (204 hk), ut från produktionslinjen i Zuffenhausen. Den lätta, smidiga stilen väcker minnen från Porsches racerbilar med mittmotor. Som 550 Spyder eller 718 RS 60 Spyder som satte nya prestanda- och säkerhetsstandarder i roadstersegmentet. Över 160 000 exemplar såldes.

2021 | Boxster 25 years.

Boxsters 25-årsjubileumsmodell bygger broar från dåtiden till nutiden. Denna jubileumsmodell är inspirerad av konceptstudien som markerade början på Boxster-eran år 1993 och fortsätter att vara synonym med otyglad körglädje. Tack vare dess höga prestanda och många historiska detaljer brinner denna idé ljusare än någonsin – och är lika inspirerande som den var den allra första dagen. Begränsad till 1 250 exemplar.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Fälgar.

Porsche - Fälgar.

Fälgar.

Boxsters 25-årsjubileumsmodell har tvåfärgade 20-tumsfälgar lackerade i Neodyme och silver. Både färgpaletten och fälgkantsdesignen hämtar inspiration från Boxsters konceptstudie.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Interiör.

Porsche - Interiör.

Interiör.

Förmodligen den mest klassiska av alla Porsche Roadster-färgpaletter: Kombinationen av den röda interiören med silverfärgad lackering av exteriören.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Prestanda.

Porsche - Prestanda.

Prestanda.

Bra förare älskar frihet. Våra tekniker tar gärna detta yttrande bokstavligen. Den sexcylindriga sugmotorn på 4,0 liter och mäktiga 294 kW (400 hk) öppnar upp hela världen för dig.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Ytterligare höjdpunkter:

Limited-plakett och instegspaneler

Porsche - Ytterligare höjdpunkter: Limited-plakett och instegspaneler

Ytterligare höjdpunkter:

Limited-plakett och instegspaneler

Limited-plakett.

En mycket speciell detalj: En diskret plakett ovanför handskfacket med ditt unika Limited Edition-nummer av de 1 250 Boxster 25-modeller som tillverkats.

Instegspaneler med texten ”Boxster 25”.

Instegsskydden – även de med ”Boxster 25”-logotypen i två nyanser – väcker liv i roadsterkänslan redan innan du hunnit ta plats.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Ytterligare höjdpunkter:

Läderinteriör

Porsche - Ytterligare höjdpunkter: Läderinteriör

Ytterligare höjdpunkter:

Läderinteriör

Förmodligen den mest klassiska av alla Porsche Roadster-färgpaletter: Kombinationen av den röda interiören med silverfärgad lackering av exteriören. Läderinteriören¹ i Bordeaux Red avrundas med dekorlister på instrumentpanelen och mittkonsolen i borstat aluminium. Läderinteriör i svart finns som tillval.

¹Baksidan av ryggstöden är  inte i läder.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Ytterligare höjdpunkter:

Sport Chrono-paketet

Porsche - Ytterligare höjdpunkter: Sport Chrono-paketet

Ytterligare höjdpunkter:

Sport Chrono-paketet

Det integrerade Sport Chrono-paketet möjliggör en ännu sportigare inställning av chassit, motorn och växellådan. Och tar dig till aldrig tidigare skådade sportiga höjder. Förutom stoppuret och fyra valbara körlägen på GT-sportratten ingår även dynamiska växellådsfästen. Dessa kombinerar fördelarna med hård och mjuk växellådsupphängning och ökar därmed både körstabiliteten och körkomforten.

Ladda ned broschyrer

Porsche Boxster 25 years

Personalisering & service

Exclusive
Exclusive
Service
Service
Porsche Driver's Selection
Porsche Driver's Selection