718 Cayman GTS 4.0 - Porsche 718 Cayman GTS 4.0.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0.

Tekniska specifikationer

718 Cayman GTS 4.0 - Technical Specs
Hjulbas: 2,475 mm
Längd: 4,391 mm Höjd: 1,262 mm
Från 900 000 kr inkl. moms
Manuell
Pris: Från 900 000 kr inkl. moms
Effekt: 294 kW (400 hk)
Acceleration 0-100 km/h: 4.5 s
Maxhastighet: 293 km/h
Bränsleförbrukning l/100 km (WLTP): 10.9
CO2-utsläpp i g/km (WLTP): 247

Highlights

Porsche - Connect Plus: web-connected

Koncept

Porsche - Koncept

Koncept

En sportbil som kommer att få dina sinnen att häpna – och beröra ditt hjärta. 400 hk, 100% Porsche, 6 cylindrar, 1 förare: Du! Nya 718 Boxster GTS 4.0 och nya 718 Cayman GTS 4.0 är sportbilsfascination i sin renaste form. Speciellt när det gäller ljudet: den 6-cylindriga boxersugmotorn på 4.0 liter är ren, rå och klassisk. Och inte minst: rena adrenalinkicken. Något mer? Mittplacerad motor. Typiskt för 718. Det här ger enastående vägegenskaper och smidighet som får dig att jubla i varje kurva. Helt enkelt ett vältränat six-pack som på Porsche-manér ger oss tillbaka kärnan i en dynamisk körupplevelse. Upplevelser man aldrig kan få nog av – så vi kan lika gärna få lite mer. Mer av det vi älskar. De nya 718 GTS 4.0-modellerna. Mer av det du bara älskar.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Exteriör

Porsche - Exteriör

Exteriör

Fronten är typisk för en GTS: kraftfull och muskulös. Stora luftintag garanterar optimal lufttillförsel. Tillsammans med de tonade strålkastarglasen, frontspoilern och airblades lackerade i svart, upplevs fronten ännu bredare. Bi-Xenon-strålkastarna svarar för enastående sikt. Som tillval finns LED-helljus med Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) med sin uttrycksfulla design. Silhuetten går inte att ta miste på: bilens tyngdpunkt ligger lågt – precis som bilen på vägen. De stora hjulhusen ger de 20" stora, sammetssvarta 718 Sport-fälgarna det utrymme de behöver. I blickfånget: läckra sidostripes med GTS 4.0-logotyp. Bakpartiet: rent och minimalistiskt. Sportavgassystemets svartlackade, separata avgasrör skvallrar om ohämmad effekt. Modellbeteckningen, som även den är svart, ger bakpartiet en egen signatur. Dessutom är det här en bil som är praktisk i vardagen, något man inte nödvändigtvis förväntar sig av en sportbil. Vilken annan bil ger dig gåshud och har två bagageutrymmen? Och massor av genomtänkta förvaringsmöjligheter? Så att allt får plats. Inte minst massor av känslor.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Interiör

Porsche - Interiör

Interiör

Välkommen att ta plats i förarsätet, en plats som utmanar oss och på samma gång ger oss allt. Helt enkelt en plats vi älskar. Här är fokus på prestandaorienterad ergonomi: motorsportatmosfär man både kan se och känna. Ta till exempel den racinggodkända Alcantara®-klädseln på GT-sportratten och växelspaken. De standardmonterade sätena Porsche Sport Seats Plus som erbjuder optimal stabilitet med sportig, fast stoppning och förstorade sidosektioner som ger kroppen ordentligt stöd – även när du kör extremt sportigt. En speciell finess: kombinationen av läder och Alcantara® med sina eleganta sömmar. Även sätenas mittsektioner är klädda i Alcantara®. Nackskydden pryds av en broderad GTS-logo. Dessutom finns helelektriska Sport Seats och adaptive Sports seats Plus som tillval. Med massor av personliga inställningsmöjligheter. Och så ger ju sportstolarna och de skålade sätena dig ännu tydligare fläktar från motorsportens värld. GTS-interiörpaketet gör de nya 718 GTS 4.0-modellerna ännu läckrare och sportigare. Läckra genom den effekt som accentfärgerna Carmine Red och Crayon ger interiören. Sportiga tack vare kombinationen av Alcantara®/läderklädsel i svart och dekorlister i kolfiber.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Motor

Porsche - Motor

Motor

Nu väntar nästa kurva. Men inte du. Och nu kommer nästa raka. Själv är du redan mitt i den. Varför tveka? Varför inte njuta av hela effektspektrat? Speciellt med den kraftfulla 4.0-liters boxersugmotor med sin imponerande effekt på 400 hk. Det maximala vridmomentet hittar du mellan 5.000 till 6.500 varv/min, maxvarvtalet ligger på 7.800 varv/min.

Ruschen från 0 till 100 går på kvicka 4,5 sekunder. Emotionell men ändå effektiv: motorn är försedd med direktinsprutning (DFI), integrerad torrsumpsmörjning och adaptiv cylinderstyrning. Dessutom ser ett ställbart variabelt insug till att motorn ventileras optimalt.

Det räcker med att lyssna på motorn för att förstå vad det innebär. Vill du fälla ner suffletten och njuta av dofter och ljud? Låt oss prata lite om sportavgassystemet med sina två, separata, svartlackerade avgasrör. Räkna med ett ännu mäktigare och mer genomträngande sportbilsljud.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Växellåda

Porsche - Växellåda

Växellåda

Äkta sportbilskörning är även ett manuellt arbete. Den precisa, 6-växlade manuella växellådan ser till att den höga motoreffekten leds direkt ner i vägbanan. Och nästan lika viktigt är att växellådan ger dig en helt enastående sportig körupplevelse. Prestanda som vidrör hjärtat – den genuina, oförvanskade sportbilskänslan.

Standardmonterade Porsche Torque Vectoring (PTV) bidrar också det till att maximera den dynamiska prestandan. Den integrerade differentialbromsen bak ger bättre traction och avsevärt mycket bättre lateral dynamik och fordonsstabilitet vid lastväxlingar i kurvorna och vid filbyten. PTV förbättrar också styrningskarakteristiken och gör på så sätt körningen ännu smidigare. Den dynamiska gaspedals-blip-funktionen i körläget SPORT spelar också den sin roll vid sportig körning.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Chassi

Porsche - Chassi

Chassi

En vänsterkurva, en högerkurva, och så full gas. Chassit svarar upp mot alla krav. Sportig avstämning. Direkt styrning för enastående kurvtagningsförmåga. Där har du två av de fördelar som talar för det lätta PASM-sportchassit, sänkt med 20 mm. För lite mer markfrigång och komfort, kan man också välja en version av PASM som sänker chassit med 10 mm. Den elektroniska dämpningsregleringen justerar hela tiden dämpningskrafterna på de enskilda hjulen baserat på körstilen och de aktuella vägförhållandena. Via en knapp på mittkonsolen erbjuder detta system föraren två inställningar: I läget Normal är dämpningen en blandning av sportig och komfortabel, i Sportläget är den mycket styvare. Vägegenskaperna för 718 GTS 4.0-modellerna: precisa och smidiga. För mer körstabilitet, mer körkomfort, mer prestanda. Stanna? Strax! Bara ett varv till...

Porsche - Connect Plus: web-connected

Sport Chrono Package

Porsche - Sport Chrono Package

Sport Chrono Package

Sport Chrono (standard) ger en ännu sportigare avstämning av chassit, motorn och växellådan. Och tar din körning till nya sportiga höjder. Förutom tidtagarur och 4 körlägen som du kan välja från GT-sportratten, innehåller det dynamiska växellådsfästen. Dessa kombinerar fördelarna mellan hårda och mjuka växellådsfästen och förbättrar på så sätt både körstabiliteten och körkomforten. I Sport Chrono-paketet ingår även appen Porsche Track Precision. I kombination med navigationsmodulen Porsche Connect (tillval) kan du klocka varvtider och få kördata som du kan hantera, dela och jämföra.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Porsche Connect

Porsche - Porsche Connect

Porsche Connect

Bara en kan hålla i ratten. Men det betyder inte att du är ensam. Porsche Connect ger dig bästa startposition för alla resor – och alla dina mål. Porsche Communication Management (PCM) är den centrala styrenheten för ljud och kommunikation. Den högupplösta 7”-pekskärmen och de olika ljudgränssnitten ser till att du alltid kan njuta av dina favoritlåtar under resan. Din Porsche ger dig också möjlighet att använda massor av Car Connect Services via din smartphone, till exempel se var bilen står parkerad. Navigation med Porsche Connect Tack vare trafikinfo i realtid, kan navigationsmodulen inkl. Porsche Connect ta dig snabbare till resmålet, och den ställer också en lång rad Porsche Connect-tjänster till ditt förfogande. En integrerad mobilkommunikationsmodul (LTE) med SIM-kortsläsare ser till att du kan använda alla online-funktioner. I vissa länder ingår också ett integrerat LTE-kompatibelt SIM-kort för datatrafik som du kan använda för Porsche Connect-tjänster, som till exempel navigation och infotainment.* Porsche Connect erbjuder dig också olika smartphone-appar. Mer information hittar du på www.porsche.com/connect. Med My Porsche, kan du själv konfigurera Porsche Connect och Porsche Connect-tjänsterna efter dina egna behov och önskemål. För dig som har en iPhone, finns Apple CarPlay som tillval, så att du kan koppla samman din iPhone med din Porsche och få smidig direkttillgång till vissa av dina appar på PCM-displayen.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Ljudsystem

Porsche - Ljudsystem

Ljudsystem

6 cylindrar + ännu fler högtalare = massor av rock’n’roll på resan. Sound Package Plus Sound Package Plus ger dig ett helt fantastiskt ljud i bilen. Ljudbilden i kupén har anpassats optimalt – både för föraren och passagerarna – av förstärkare i PCM-enheten. BOSE® Surround Sound System BOSE® Surround Sound system (tillval) är speciellt utvecklat för 718-modellerna och har avstämts optimalt för akustiken i just dessa modeller. Detta ljudsystem innehåller en 10-kanalsförstärkare och 10 högtalare, däribland en subwoofer på 100 Watt som sitter integrerad i karosstrukturen. Det helaktiva systemupplägget gör att de enskilda högtalarna alla kan anpassas optimalt efter bilens interiör. Totaleffekt: 505 Watt. Burmester® High-End Surround Sound System För en ännu mer raffinerad ljudupplevelse kan du välja Burmester® High-End Surround Sound System (tillval). Totaleffekt 821 Watt, 12 individuellt reglerade högtalare, en aktiv subwoofer på 300 W med en digital Klass D-förstärkare integrerad i karossen... Du får en unik ljudupplevelse på högsta nivå – även när du kör din 718 Boxster GTS 4.0 nedcabbad. Avancerade high-end-komponenter, som speciella AMT-enheter (Air Motion Transformers), och en total membranyta på mer än 1 340 cm² ger ett mycket naturtroget ljud även när du drar upp volymen rejält. En lång rad förinställningar ser till att du alltid kan njuta av förstklassigt ljud. Och med hjälp av data från en mikrofon anpassar en sound conditioner ljudet efter de aktuella körförhållandena på ett finkänsligt sätt.

Personalisering & service

Exclusive
Exclusive
Service
Service
Porsche Driver's Selection
Porsche Driver's Selection