718 Boxster T - Porsche 718 T.

Porsche 718 T.

Welcome to life.

Tekniska specifikationer

718 Boxster T - Technical Specs
Hjulbas: 2,475 mm
Längd: 4,379 mm Höjd: 1,264 mm
Från 730 000 kr inkl. moms
Manuell
Pris: Från 730 000 kr inkl. moms
Effekt: 300 hk
Acceleration from 0 - 100 km/h: 5.1 s
Maxhastighet: 275 km/h
Bränsleförbrukning l/100 km (WLTP): 9.4- 9.7
CO2-utsläpp i g/km (WLTP): 213 - 219

Highlights

Porsche - Connect Plus: web-connected

718 T

Porsche - 718 T

718 T

De viktigaste sakerna i livet hittar du inte i konferenser och möten. De består inte av bits och bytes och finns inte i tidsplaner och nyhetsflöden. De består av kurvor och böjar, endorfiner och adrenalin, långsträckor och tvära kast. Den bästa destinationen? Ingen alls. Vägen dit? Vi har skalat ner det till väsentligheterna: i en genuin sportbil där du varvar ner genom att växla upp. En Porsche som inte behöver något annat än en tom väg och, självklart, dig. Välkommen till livet. Nya 718 Boxster T och 718 Cayman är fullblodiga sportbilar med ett mål; att köra för körandets skull. T som i Touring. Hjärtat; en kraftfull 300 hästars boxermotor, turboladdad med fyra cylindrar, placerad bara några centimeter från föraren. Och dess tyngdpunkt? Sitter djupt. Sportfjädringen (20mm lägre) tar dig närmare vägen. Soundtracket; sportavgassystemet, skriker efter frihet. Nya 718 Boxster T och 718 Cayman är ditt personliga här och nu – den spontana möjligheten att lämna vardagens rutiner bakom dig. Mycket dynamisk. Genuin. Äkta. Communication Management (PCM) skulle bara distrahera dig från nöjet att köra. Dubbelkopplad växellåda (PDK) det kan den ha, men har det inte. Istället har den Sportstolar Plus, GT-sportratt med mode switch. Det är allt som krävs för att säkerställa att vardagen inte längre begränsar dig.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Exteriör

Porsche - Exteriör

Exteriör

Genomtänkt design berättar en historia. 718 T berättar två. En om dess dynamiska historia. Om segrar i race på bergstoppar. Om oräkneliga besegrade kurvor. Och på samma gång beskriver den en historia som du skriver. Nya resor, oupptäckta rutter och oändliga möjligheter. Sidoprofilerna på 718 är eleganta, dominanta och markerar dess layout för mittcentrerad motor. Stora hjulbågar, mörkgråa accenter på 20 tums Carrera S fälgar och ytterspeglar ger en sofistikerad finish. 718-modellernas kraftfulla form syns tydligt. Stora luftintag ger optimalt med lufttillförsel och vingarna framhäver designen av integrerade Bi-Xenon huvudljus med varselljus i LED. Den breda bakänden är komplett med antingen nya 718 Boxster T eller 718 Cayman T logotyp, finish i Agate Grey. En annan i ögonenfallande detalj är de dubbla, centralt placerade avgassrören i svart. Låg, bred, elegant. Självsäker. Precis vad du förväntar dig av en äkta sportbil. Nya 718 Boxster T och 718 Cayman T. Rasande bestämd att kasta dig in i verkliga livet. Så fort du vrider om nyckeln.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Interiör

Porsche - Interiör

Interiör

Ibland är mindre mer – mer rum för att andas. Det är därför designen för nya 718 Boxster T och 718 Cayman T fokuserar på tre saker: att köra, att köra och att köra. Vilket innebär, utmärkt ergonomi, kort avstånd mellan ratt och växelspak och direkt access till alla viktiga funktioner. Så, händerna på GT-sportratten! Lätt åtkomligt har du mode switch där du kan välja körläge; Normal, Sport, Sport Plus och Individuellt läge. Den förkortade växelspaken förstärker det sportiga intrycket av interiören med dess rödskimrande mönster. Interiören, svart och avskalad. Ratten och växelspaken har en slät läderfinish för en mer komfortabel känsla. Dörrarna har diskreta öppningsöglor. Dekorinläggen på instrumentbrädan och mittkonsollen är målade i högblankt svart som harmoniskt rundar av designen. Stäng av: ja. Slappna av: nej. Sportstolar Plus (tvåvägs) med förhöjda sidokuddar och sittplatser i hållbar Sport-Tex, eller som tillval adaptiva Sportstolar Plus (18-vägs). Kan det bli mycket sportigare? Ja, ultralätta skalstolar i kolfiberförstärkt plast (CFRP) finns också som tillval. Nackstöden på alla sitsvarianter har 718-logotypen. Med det valfria interiörpaketet kan du välja dina egna accentfärger, med kontrastfärger i GT Silver, Guards Red, Racing Yellow or Lizard Green. Accentfärgerna hittar du också på säkerhetsbälten, dekorativa sömmar och öppningsöglor för dörrarna. Logotypen för 718 hittar du på nackstöd och sömmar och Porscheloggan på golvmattorna. De dekorativa sömmarna på sätena har även Sport-Tex-randmönster i kontrasterande färg. Du kan också lägga till Alcantara®-element, testade inom motorsport, på begäran.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Motor

Porsche - Motor

Motor

Hjärtat i varje Porsche: motorn. I nya 718 Boxster T och 718 Cayman T modellerna sitter den 2,0 liters turboladdade boxermotorn bara några centimeter bakom dig. Djupt monterad. För optimal tyngdpunkt. Med direktinsprutning. VarioCam Plus och integrerad torrsumpssmörjning. För att minska partikelutsläppen har 718 T-modellerna ett partikelfilter och uppfyller därför Euro 6d-TEMP-utsläppsstandarden. Den nödvändiga regenereringsprocessen för partikelfiltret löper oberoende och obemärkt. 718 T modellerna accelererar från 0-100 km/h på 5,1 sekunder. Med PDK och Launch Control på 4,7 sekunder. 300 hk och ett maximalt vridmoment på 380 Nm är tillgänglig så lågt som 2.150 rpm tack vare turboladdningen. Maxhastighet på 275 km/h vid 6 500 rpm.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Chassi

Porsche - Chassi

Chassi

Det finns vissa saker som ingen app kan simulera. Som att ta en hårnålskurva på ett idealt sätt. Precis vid kurvans spets märker du vad som gör att en sportbil med mittmotor sticker ut. Lätt, med lågt balanserad tyngdpunkt, breda spår, lång hjulbas och självklart ett exakt och smidigt chassi. PASM sports suspension Nya 718 T Boxster och 718 Cayman T är helt i linje med vägen, tack vare PASM sport suspension. Bilen ligger ytterligare 20 mm lägre än hos 718 basmodeller. Porsche Active Suspension Management (PASM) – det elektroniska dämpkontrollsystemet – justerar dämpkraften på varje hjul kontinuerligt, baserat på vägförhållanden och körstil. Systemet har två inställningar som kan väljas med hjälp av en knapp på mittkonsolen. I Normal-läget är stötdämpningen dynamisk men ändå bekväm, medan den i Sportläget är mycket fastare. Resultatet; ökad körstabilitet, förbättrad komfort och förbättrad prestanda. Med Porsche Torque Vectoring (PTV) som standard ökar dynamisk prestanda och stabilitet. Systemet arbetar med en varierande vridmomentfördelning på bakhjulen och ett mekaniskt reglerat bakre differentiallås. Vid bestämd körning i kurvor appliceras ett situationsanpassat bromstryck på det inre bakhjulet. På så sätt får du mer drivkraft till det yttre bakhjulet och mer rotation runt bilens vertikala axel. För en direkt och sportig körning. Det mekaniskt reglerade bakre differentiallåset som ingår i PTV har en asymmetrisk låsfaktor. Det bidrar till att ge större dragkraft när du till exempel accelererar ur en kurva eller kör på vägytor med varierande grepp. Resultatet; betydande sidodynamisk bilstabilitet och exceptionell dragkraft. Och självklart, oerhört rolig att köra i kurvor.

Porsche - Connect Plus: web-connected

The mode switch

Porsche - The mode switch

The mode switch

Tack vare mode switch på GT-sportratten kan du välja ett av fyra lägen: Normal, Sport, Sport Plus eller Individuellt läge, för att anpassa bilen exakt efter hur du vill köra. I Sportläge kräver den elektroniska motorhanteringen en vassare respons. Motordynamiken blir mer direkt och sportavgassystemet är aktiverat. I Sport Plus läge frigör 718 Boxster T och 718 Cayman T sin fulla potential. Motor, chassi, avgassystem allt inriktat på 100 procent prestanda. Resultatet, jämnare sportdämpning och överlägsen kördynamik. Det individuella läget är anpassat efter din körstil, du kan välja och lagra olika fordonsinställningar för att passa dina önskemål.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Porsche Connect

Porsche - Porsche Connect

Porsche Connect

Bort från vardagen och ut i verkliga livet. Inga e-mail, chattar eller nyhetsflöden... Eller inte: För alla som medvetet tar beslutet kan nya 718 T-modellerna vara uppkopplade till den digitala världen. Porsche Communication Management (PCM) fungerar som din centrala styrenhet för ljud, navigering och kommunikation, och för otaliga Car Connect-tjänster via smarttelefon, till exempel fordonspositionering. Valfritt och tillgängligt utan extra kostnad.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Navigation

Porsche - Navigation

Navigation

Uppdaterad trafikinformation och navigation med Porsche Connect tar dig snabbare till din destination och erbjuder ett flertal Porsche Connect tjänster. Gå till https://www.porsche.com/countries/connect/ för att läsa mer om de olika apparna och tjänsterna.

Porsche - Connect Plus: web-connected

Ljudsystem

Porsche - Ljudsystem

Ljudsystem

När du inte vill ha det råa ljudet av sportavgassystemet som soundtrack på din resa finns Sound Package Plus med sex högtalare för akustisk prestanda, perfekt anpassad för bilens interiör. Tillvalet BOSE® Surround Sound System är speciellt utvecklat för 718 modellerna med en total effekt på 505 watt. Det har 10 fullt aktiva högtalare och förstärkarkanaler, inklusive en patenterad, 100 watt aktiv subwoofer som är integrerad i bilen. Burmeister ® High-End Surround Sound System har en ljudprestanda på högsta nivå. 12 förstärkarkanaler med en total effekt på 821 watt, 12 högtalare inklusive en aktiv subwoofer med 300 watts klass D-förstärkare, en total membranyta på mer än 1,340cm² och ett frekvenssvar på 35Hz till 20kHz.

Personalisering & service

Exclusive
Exclusive
Service
Service
Porsche Drivers Selection
Porsche Drivers Selection