Porsche - -

Performance Taycan

Aktiv Aerodynamik

Taycan är utrustad med Porsche Active Aerodynamics-system, som består av en adaptiv bakspoiler och justerbara kylluftsintag, speciellt anpassade för dynamisk körning. Beroende på situation höjer sig den bakre spoilern i tre steg: 90 km/h, 160 km h och 200 km/h.

Bromsar

Tack vare Porsche Surface Coated Brake (PSCB) bromsar din Taycan effektivt i varje läge. Eller välj de extremt lätta Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) som är standard på Taycan Turbo S. Vår högpresterande broms har sitt ursprung i motorsport och möjliggör korta bromssträckor under även de tuffaste förhållanden.

Bromsåtervinning

Porsche Recuperation Management (PRM) fungerar innovativt och kan regenerera upp till 90 % av bromsenergin. Detta innebär att under aktiv bromsning aktiveras först bromsåtervinningen. Den mekaniska bromsen aktiveras endast när kraftigare bromsning krävs.

Med en enastående rekuperationseffekt på upp till 265 kW kan energi matas tillbaka till batteriet i Taycan. Eller för att vara mer exakt: vid sportig, vardaglig körning kommer du att köra upp till en tredjedel av sträckan uteslutande på återvunnen energi. Med bromsåtervinning från 200 till 0 km/h kan tillräckligt med elektrisk energi återvinnas för att köra upp till 4 km.

Permanent magnetiska synkronmotorer

Två synkronmotorer med permanenta magneter är installerade i Taycan Turbo och Taycan Turbo S - en på varje axel.

Effekten: överlägsen kördynamik och fyrhjulsdrift som kan justeras optimalt efter växlingarna mellan effektivitet och dynamik i de olika körlägena.

Två-stegs växellåda

Begreppet synkronmotor med permanentmagnet ger hög effektdensitet, hög kontinuerlig utgång och hög effektivitet i en kompakt design. En nyutvecklad, automatisk 2-växlad växellåda på bakaxeln säkerställer märkbart förbättrad dynamik.

Overboost

Interaktionen mellan drivkomponenterna ger imponerande prestandasiffror, både tekniskt och känslomässigt: med upp till 560kW (761 hk). Overboost aktiveras med Launch Control och båda motorerna accelerar Taycan Turbo S från stillastående till 100 km/h på 2,8 sekunder.

Och detta kan repeteras upprepade gånger: Du kan accelerera fler gånger i följd, upp till en topphastighet på 260 km/h.

Prestandabatteri

Prestandabatteriet är baserat på 800-volts teknik istället för vanliga 400 volt. Det innebär förbättrad laddning och körprestanda med mindre kabeltvärsnitt, vilket har en positiv inverkan på den totala vikten.

Chassi

  • Adaptiv luftfjädring garanterar balans mellan komfort och prestanda, optimal aerodynamik och förbättrad dragkoefficient: ökad räckvidd med maximal prestanda.
  • Bakaxelstyrning ger ökad stabilitet med hög hastighet, både i kurvor och på landsvägar och en reducerad svängradie i vardagliga situationer.
  • Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) kompenserar sidomanövrar vilket gör att hjulen får ett bättre väggrepp.
  • Torque Vectoring Plus (PTV Plus) förbättrar kördynamiken och stabiliteten genom att exakt och smidigt applicera bromstrycket på vänster eller höger bakhjul.

Assistanssystem

 

Porsche Macan S

Porsche InnoDrive med adaptiv farthållare

Med hjälp av navigationsdata och information från radar- och videosensorer lokaliseras hastighetsbegränsningar och topografiska vägvariationer långt innan du når dem och ändrar bilens hastighets- och växlingsstrategi så att den passar det valda körläget. InnoDrive med adaptiv farthållare ökar förutsägelsen om kördata med till upp till 3 km.

Active Lane Keeping och assistans i rusningstrafik

Active Lane Keeping, som använder längsgående och lateral kontroll för att hålla Taycan i rätt fil och reglera avståndet från bilar framför, är också en integrerad del av assistanssystemen – liksom Traffic Jam Assist, som håller bilen mitt i körfältet på tungt belastade vägar, för större komfort på längre resor.

Porsche Macan Porsche Macan S

Lane Change Assist & Night Vision Assist

Lane Change Assist indikerar om ett fordon är i döda vinkeln när du ska byta fil – praktiskt när du kör på motorvägen. På natten använder Night Vision Assist en infraröd kamera för att ge stöd – fotgängare och djur visas som termiska bilder och är också markerade i färg.

Surround view

Surround View garanterar optimal varsamhet vid parkering och manövrering med en hand.