Porsche - -

Design Taycan och Taycan Cross Turismo

Samma känsla av Porsche. Samma fokus på upplevelsen. Och som alltid är omsorgen om detaljer, materialval och design på högsta nivå. Samtidigt så mycket nytt: En bil fylld av ny teknik, ny formgivning och nya lösningar som visar vägen framåt.

Taycan: Design

Air Curtains.

Sidoluftintag framför framhjulen – så kallade Air Curtains – förbättrar även aerodynamiken genom att leda inströmmande luft över hjulen som en gardin, vilket minskar turbulensen.

Fyrpunkts LED-strålkastare.

Rakt ovanför dessa sitter frontens höjdpunkt: Fyrpunkts Matrix LED-strålkastare som kombinerar alla ljusfunktioner i en enda komponent och ser ut att sväva.

Automatiska dörrhandtag.

Silhuetten kännetecknas av en dynamisk, plan flyline. Dörrhandtag som är integrerade i karossen och fälls ut automatiskt öppnar upp kupén med dess djupa, sportiga sätesplacering.

Fast panoramaglastak.

Det finns två tillval för taket: Den konturerade varianten av lätt aluminium med en fördjupning i mitten skapar en form som är välkänd från motorsporten. Eller ett fast panoramaglastak som ger en öppen, luftig känsla.

Bakpartiets design.

Bakpartiets design har en sömlös ljuslist och ”PORSCHE”-logotypen med tredimensionella bokstäver i glasoptik. Ovanför dessa finns Porsche Active Aerodynamics (PAA) i form av ett bakre spoilersystem i tre steg.

Taycan Cross Turismo: Design

Cross Turismo-design.

De främre och bakre skyddsplåtarna och sidokjolarna har en distinkt design. Deras utvändiga look kompletteras perfekt med hjulhuslister och unik fälgdesign.

Markfrigång.

Med 20 mm högre markfrigång än Taycan visar Taycan Cross Turismo att dess mångsidighet sträcker sig långt bortom vardagen.

Offroad Design-paket.

Tillvalet Offroad Design-paket ger ytterligare 10 mm markfrigång i den medelhöga chassinivån samt integrerade Offroad Design-element för den nedre delen av fronten, sidokjolarna, den bakre diffusorn, samt på var sida av varje hjulhus.

Bakparti.

Profilen visar inte bara Porsches ikoniska flyline, utan även bakpartiet i Cross Turismo-design med lackerad takspoiler i svart (högglans), stor baklucka och platt bakruta – vilket ger mer utrymme för passagerarna i baksätet. Detta är särskilt värdefullt vid val av det extra stora fasta panoramaglastaket, som är inbäddat i bilens form.

Fast panoramaglastak.

Panoramaglastaket, som är tillval, sträcker sig långt förbi den andra sätesraden och erbjuder spektakulär utsikt över himlen ovanför. Takreling som tillval möjliggör montering av en praktisk takbox.

Bakmonterad cykelhållare som tillval.

Den bakmonterade cykelhållaren, som finns tillgänglig på begäran, gör att ni kan ta med er upp till tre cyklar. Ett viktberoende dämpningssystem gör den smidig att fälla ned – även när den är fullastad – och gör det enkelt att komma åt bagageutrymmet.

Taycan och Taycan Cross Turismo – interiören i detalj.

Interiör design.

Utifrån är det en formalitet att snabbt identifiera en Porsche. Och även i interiören kan du upptäcka distinkta Porsche-gener i nya Taycan. Grunddragen i interiörens arkitektur är sportiga, minimalistiska och tydliga – vingen som sträcker sig från mittkonsolen fångar blicken och ser nästan ut att sväva. De innovativa displayerna vid förarplatsen är tydligt förarorienterade, så att du kan hålla ett öga på den viktigaste informationen, även under dynamisk körning. 

Säte.

Den lutande mittkonsolen understryker förarsätets djupa, sportiga position. Föraren tar plats i ett säte som kan ställas in på åtta eller som tillval upp till 14¹ eller 18² olika sätt. Dessutom ligger även interiörens fokus på hållbarhet. Du kan till exempel välja det hållbart behandlade OLEA club-lädret.

¹ Standard för Taycan Turbo

² Standard för Taycan Turbo S

Multifunktionssportratt.

Om den vanliga multifunktionssportratten med energiåtervinningsknapp inte är tillräckligt sportig kan du maximera motorsportkänslan med tillvalet GT-multifunktionssportratt¹. Den har en körlägesväljare och en övre mittmarkering.

¹ I kombination med Sport Chrono-paketet; standard för Taycan Turbo S och Taycan Turbo S Cross Turismo.

Hållbara material.

Mattan i bilen och i fotbrunnarna är tillverkade av hållbart Econyl-garn. Det är tillverkat av återvunna fibrer från bland annat återanvända fiskenät.

Interiörbelysning.

På begäran kan Taycan fås med interiörbelysning som lyser upp interiören. Du kan naturligtvis anpassa färgen och ljusstyrkan efter din smak.

Advanced Climate Control.

Den innovativa luftkonditioneringen Advanced Climate Control (två eller fyra zoner) kanske inte syns, men den märks verkligen. Den är resultatet av vidareutvecklingen av traditionella automatiska klimatanläggningar. Luftutsläppen utan munstycken styrs elektriskt via Porsche Communication Management (PCM) inklusive onlinenavigation¹, vilket möjliggör exakt luftflöde och luftfördelning.

¹ Kräver Porsche Connect.